Σουπιές κρασάτες με μαυρομάτικα φασόλια
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
-
15 φύλλα δυόσμου
-
150 γρ. λάδι
-
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
-
1 φλ. βρασμένο νερό
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Για τα φασόλια
-
500 γρ. μαυρομάτικα
-
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
2 μπαστουνάκια σέλινο ή σέλερι κομμένο στα 4
-
1 φύλλο δάφνης
-
αλάτι, λίγους κόκκους πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και βράζετε τα φασόλια μαζί με τα λαχανικά τους, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40-45 λεπτά.
-
2
Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα βρασμένα λαχανικά και αφήνετε τα φασόλια στην άκρη.
-
3
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τις σουπιές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.
-
4
Ανακατεύετε και όταν δε έχει άλλα υγρά η κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί.
-
5
Αφού πάρει μία με δύο βράσεις προσθέτετε την ντομάτα, χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.
-
6
Όταν οι σουπιές είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνετε τα φασόλια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να χυλώσει.
Σχόλια