Σουπιές με κρασί, ελαιόλαδο, δάφνη και κανέλα
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με λίγα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε περίπτωση που δέσει η σάλτσα και οι σουπιές δεν είναι ψημένες προσθέτουμε λίγο νερό (1/4 του ποτηριού) και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά.
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
-
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κομμάτι κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν (με ανοικτή κατσαρόλα) και να κατεβάσουν νερό. Ψήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το νερό τους.
-
2
Αφού απορροφήσουν το νερό τους, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη δάφνη και την κανέλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά και πιο μικρή φλόγα μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια