Σουπιές με μάραθο και πράσινες ελιές

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
gthom, 16.02.08
Σουπιές με μάραθο και πράσινες ελιές
photo: ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλο σουπιες καθαρισμενες
  • 5 κρεμιδακια φρεσκα ψιλοκομενα
  • 1 φλυτζανι ελαιολαδο
  • 1 ποτηρι ασπρο κρασι
  • 1/2 κιλο μαραθα ψιλοκομενα
  • 5 ντοματες τριμενες
  • αλατι, πιπερι
  • 1/2 κιλο πρασινες τσακιστες ελιες
  • μελανι απο τρεις σουπιες
  • 2-3 σκελιδες σκορδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριζουμε τις σουπιες και τις κοβουμε. Τις τσιγαριζουμε με τοκρεμυδακι και το σκορδο και τις σβηνουμε με το κρασι.
  2. Προσθετουμε το μαραθο, τις ελιες, τα αλατι, το πιπερι, τις ντοματες και το μελανι αφου το διαλύσουμε σε 1/2 ποτηρι νερο και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτια για 20 λεπτα

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 16-2-08  
    Αααχ, τα μάραθα μοσχομύρισαν!!!
    Θα'ρθει οσονούπω η εποχή τους και θα τα περιποιηθώ ;)
    #
    Σχόλιο από dimitra.g, 14-2-09  
    Η συνταγή αυτή είναι καταπληκτική, την έχω δοκιμάσει ως παραδοσιακό πιάτο στα Χανιά και είναι το κάτι άλλο! Την έκανα προχθές με καλαμαράκια για να αποφύγω τα τηγανητά και επειδή δεν είχα μάραθο έβαλα άνιθο ( και μάλιστα κατεψυγμένο...) το αποτέλεσμα ήταν επίσης πεντανόμιστο!
    #
    Σχόλιο από redhair, 19-2-10  
    την έκανα σήμερα (την κάνω ούτως ή άλλως συχνα λόγω καταγωγής). πρώτη φορά όμως έβαλα ελιές, υπέροχες μυρωδιές!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 9-6-11  
    Aχχ!! Δεν είχα ούτε άνηθο ούτε μάραθο, αλλά και μόνο με τις ελιές ήταν γευστικότατο!! Παράτησα τις σουπιές και έψαχνα στο πιάτο μου για τις ελιές! Δίνουν πολύ ωραία γεύση στη σάλτσα!!!!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 16-2-08  
    Αααχ, τα μάραθα μοσχομύρισαν!!!
    Θα'ρθει οσονούπω η εποχή τους και θα τα περιποιηθώ ;)
    #
    Σχόλιο από dimitra.g, 14-2-09  
    Η συνταγή αυτή είναι καταπληκτική, την έχω δοκιμάσει ως παραδοσιακό πιάτο στα Χανιά και είναι το κάτι άλλο! Την έκανα προχθές με καλαμαράκια για να αποφύγω τα τηγανητά και επειδή δεν είχα μάραθο έβαλα άνιθο ( και μάλιστα κατεψυγμένο...) το αποτέλεσμα ήταν επίσης πεντανόμιστο!
    #
    Σχόλιο από redhair, 19-2-10  
    την έκανα σήμερα (την κάνω ούτως ή άλλως συχνα λόγω καταγωγής). πρώτη φορά όμως έβαλα ελιές, υπέροχες μυρωδιές!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 9-6-11  
    Aχχ!! Δεν είχα ούτε άνηθο ούτε μάραθο, αλλά και μόνο με τις ελιές ήταν γευστικότατο!! Παράτησα τις σουπιές και έψαχνα στο πιάτο μου για τις ελιές! Δίνουν πολύ ωραία γεύση στη σάλτσα!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της stauros1960
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 138 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou