Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί
Για τις ημέρες νηστείας και όχι μόνο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια, θα δώσουν έξτρα γεύση στις σουπιές!!
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες ή ντοματάκια σε κύβους
-
2 κ..γ. πελτέ ντομάτα
-
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
αλατοπίπερο, γαρύφαλλο, μπαχάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια στο λάδι.
-
2
Προσθέτουμε τις σουπιές να σοταριστούν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό.
-
3
Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, μπαχαρικά, αλατοπίπερο.
-
4
Σιγοψήνουμε στην κατσαρόλα μας για 35 εως 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι σουπιές.
Σχόλια