Σουπιές με ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
θεωρώ οτι 2 ματσάκια άνηθος είναι πολλά εγώ χρησιμοποιώ μισό ματσάκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι. Τα ροδίζουμε, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο.
-
2
Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά) ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
-
4
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.
Σχόλια (4)