κύρια φωτογραφία συνταγής Σουπιές με ρύζι
any1
any1 @cook_8473978
,

Λίγα μυστικά ακόμα

θεωρώ οτι 2 ματσάκια άνηθος είναι πολλά εγώ χρησιμοποιώ μισό ματσάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  2. 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  3. 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  4. 100 ml ούζο
  5. 250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)
  6. 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  7. 500 γρ. ρύζι
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι. Τα ροδίζουμε, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο.

  2. 2

    Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά) ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.

  4. 4

    Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Wendy
Wendy @wendy_9
Πολύ καλή. Δεν έβαλα άνηθο και ούζο.

Από

any1
any1 @cook_8473978
στις
,