doratela
doratela @doratela_65
,Ελλάδα

Το παραδοσιακό φαγήτο του Βόλου χωρίς λουκάνικο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την είχα κατεβάσει από το διαδίκτυο πριν από καιρό από το www.lovecooking.gr   την μαγείρεψα για σήμερα. Δεν την δοκίμασα, αλλά μοσχοβολούσε. Θα επανέλθω για να σας πω τις εντυπώσεις μου περί γεύσης!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
  3. 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  4. 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  5. 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
  6. 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  7. 1 φλ. λευκό κρασί
  8. 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  9. 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  10. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  11. 1 κ.γ ζάχαρη
  12. 1 καυτερή πιπερίτσα
  13. 1 κ.γ πιπέρι
  14. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος).

  2. 2

    Στραγγίζουμε και σωτάρουμε για λίγο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

  3. 3

    Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών.

  5. 5

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι.

  6. 6

    Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

manoyla
manoyla @Xara1955
Καταπληκτικη η συνταγη σου. Αρεσε ιδιαιτερα. Πολυ πιο ελαφρια από οτι με το λουκανικο. Μας αρεσουν βεβαια γενικα και τα θαλασσινα ολα.Χαλαλι σου τα 5 πηρουνακια.Με σουπιες να δοκιμασεις το γιουβετσι με το μελανι τους (Μαμαλακης σουπιες με κριθαρακι). Τελεια γευση.Ευχαριστουμε

Από

doratela
doratela @doratela_65
στις
,Ελλάδα