Σουπιές σπετζοφάι του Βόλου
Το παραδοσιακό φαγήτο του Βόλου χωρίς λουκάνικο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την είχα κατεβάσει από το διαδίκτυο πριν από καιρό από το www.lovecooking.gr την μαγείρεψα για σήμερα. Δεν την δοκίμασα, αλλά μοσχοβολούσε. Θα επανέλθω για να σας πω τις εντυπώσεις μου περί γεύσης!
Υλικά
-
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
-
4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
-
4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
-
2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. λευκό κρασί
-
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-
1 φλ. ζωμό λαχανικών
-
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
-
1 κ.γ ζάχαρη
-
1 καυτερή πιπερίτσα
-
1 κ.γ πιπέρι
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος).
-
2
Στραγγίζουμε και σωτάρουμε για λίγο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
-
3
Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών.
-
5
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι.
-
6
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (4)