Σουπίτσα λαχανικών...η θαυματουργή!

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Cookakim
Cookakim @cook_8519004
Αθήνα, Ελλάδα

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε καθώς περιέχει όλα τα λαχανικά που μας δίνει το φθινόπωρο και ο χειμώνας! Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και βιταμίνες που θωρακίζει τον οργανισμό μας από τα εποχιακά κρυολογήματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μού την έδωσε μια φίλη μου από τη Γερμανία και την έχω λατρέψει!Τα λαχανικά όσο πιο ψιλοκομμένα είναι τόσο το καλύτερο γιατί έτσι βράζουν και λιώνουν πιο γρήγορα.Αν θέλετε μπορείτε να την κάνετε και με στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Σε αυτήν την περίπτωση, κόβετε το κρέας σε μικρά κυβάκια (στο μέγεθος μιας μπουκιάς) και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν τελείως. Τα προσθέτετε στη σούπα πριν τα ζυμαρικά.Η κολοκύθα είναι προαιρετική αλλά αν τη βάλετε δίνει άλλη νοστιμιά στο πιάτο σας! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  2. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 σέλερι (τα κοτσάνια, όχι τα φύλλα)
  4. 1-2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  5. 1 πράσο, μεγάλο
  6. 1 1/2-2 κούπες άσπρο λάχανο
  7. 1 κούπα κολοκύθα (προαιρετικά)
  8. 3-5 κούπες ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  9. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  10. 1/2 πακέτο κοντά ζυμαρικά (π.χ. κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι)
  11. χυμός από 1/2 λεμόνι
  12. ελαιόλαδο
  13. αλάτι
  14. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε με το να ψιλοκόψουμε πολύ καλά το λάχανο, τα καρότα, το πράσο, το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, την κολοκύθα και το σέλερι.

  2. 2

    Σε μια πολύ βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγο.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να "μυρίσουν".

  4. 4

    Μετά ρίχνουμε το σέλερι, τα καρότα, το πράσο, το λάχανο και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά.

  5. 5

    Σβήνουμε το φαγητό με το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Όταν πάρει βράση η σούπα μας χαμηλώνουμε τη φωτιά της εστίας, κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Εάν αρχίζει να πήζει η σούπα μας, προσθέτουμε λίγο νερό.

  7. 7

    Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και βράζουμε στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία μείον 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε για νερό.

  8. 8

    1 λεπτό πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.

  9. 9

    Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό από πάνω και λίγα κρουτόν για σούπες (προαιρετικά).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Cookakim
Cookakim @cook_8519004
στις
Αθήνα, Ελλάδα