Σουπίτσα με λαχανάκια Βρυξελλών
Νομίζω πως όσοι την φτιάξετε θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα. Πολύ νόστιμη και κυρίως δυναμωτική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά βάζω σε όλα τα φαγητά κρόκο Κοζάνης. Έχω στο ψυγείο βαζάκι με νερό και 3 ίνες απ΄τον κρόκο και βάζω 2 κ.σ. όταν ρίχνω το λάδι. Νομίζω ότι κάνει πράγματι καλό στην υγεία μας και νοστιμίζει τα φαγητά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα βράζετε τα λαχανάκια 5 λεπτά και τα στραγγίζετε πετώντας το νερό αυτό.
-
2
Στην κατσαρόλα που θα κάνετε το φαγητό, βάζετε νερό περίπου 800 ml. και μαζί τις πατάτες, τον αρακά, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα αφήνετε να βράσουν κι εσείς κόβετε τα λαχανάκια στην μέση εκτός κι αν είναι πολύ μικρά.
-
3
Όταν οι πατατούλες μαλακώσουν παίρνετε με την κουτάλα 3 φορές από την σούπα και την λιώνετε στο μούλτι.
-
4
Ρίχνετε τον χυλό πάλι στην κατσαρόλα, τα λαχανάκια το λάδι, το σέλινο, το αλάτι κι αφήνετε να βράσουν 5΄ ακόμη. Κλείνετε το μάτι και προσθέτετε στο τέλος το πιπέρι. Είτε βάζετε το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα ή στα πιάτα ο καθένας όσο θέλει. Καλή σας όρεξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)