Σουσαμόπιτα πλισέ
Εναλλακτικός μπακλαβάς express! Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μείωσα αρκετά την ποσότητα καρυδιών-σουσαμιού από την αρχική συνταγή που μου φάνηκε υπερβολική. Η Αργυρώ πρότεινε 3 φλ. καρύδι και 1 φλ. καβουρντισμένο σουσάμι. Καλύτερα να κάνετε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί η πίτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
-
2
Απλώνουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και το βάζουμε σε ταψί για πίτες τσαλακωτά, σουρώνοντάς το σα φυσαρμόνικα.
-
3
Χαράζουμε σε κομμάτια.
-
4
Περιχύνουμε με το βούτυρο καυτό.
-
5
Ψήνουμε μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στην τελευταία σχάρα.
-
6
Βράζουμε για το σιρόπι 5΄ όλα τα υλικά εκτός το χυμό λεμονιού που το βάζουμε στο τελευταίο λεπτό.
-
7
Περιχύνουμε την καυτή πίτα με κρύο σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια