Σουσαμόπιτα
Υλικά
-
250 γραμμ. φύλλο κρούστας
-
250 γραμμ. σουσάμι
-
110 γραμμ. μαργαρίνη
-
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
-
1/2 κουταλιά κανέλα
-
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
-
σουσάμι ακοπάνιστο
-
Για το σιρόπι
-
220 γραμμ. ζάχαρη
-
180 γραμμ. μέλι
-
2 κουταλιές αμαρέτο ή μπράντι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώστε τη μαργαρίνη.
-
2
Καβουρντίστε ελαφρά τα 250 γραμμ. σουσάμι, κοπανίστε το και ανακατέψτε το με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά.
-
3
Για την πίταΚόψτε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, αλείψτε με μαργαρίνη το ταψί και στρώστε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη.
-
4
Πασπαλίστε τα φύλλα με λίγο μείγμα φρυγανιάς, στρώστε ένα φύλλο, αλείψτε το και πασπαλίστε με λίγο μείγμα. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.
-
5
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.
-
6
Τελος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστο σε χλιαρη πιτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)