κύρια φωτογραφία συνταγής Σουσαμόπιτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 250 γραμμ. φύλλο κρούστας
  2. 250 γραμμ. σουσάμι
  3. 110 γραμμ. μαργαρίνη
  4. 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  5. 1/2 κουταλιά κανέλα
  6. 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
  7. σουσάμι ακοπάνιστο
  8. Για το σιρόπι
  9. 220 γραμμ. ζάχαρη
  10. 180 γραμμ. μέλι
  11. 2 κουταλιές αμαρέτο ή μπράντι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώστε τη μαργαρίνη.

  2. 2

    Καβουρντίστε ελαφρά τα 250 γραμμ. σουσάμι, κοπανίστε το και ανακατέψτε το με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά.

  3. 3

    Για την πίταΚόψτε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, αλείψτε με μαργαρίνη το ταψί και στρώστε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη.

  4. 4

    Πασπαλίστε τα φύλλα με λίγο μείγμα φρυγανιάς, στρώστε ένα φύλλο, αλείψτε το και πασπαλίστε με λίγο μείγμα. Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.

  5. 5

    Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.

  6. 6

    Τελος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστο σε χλιαρη πιτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Saft
Saft @cook_8456081
Καλημερούδια!Η συνταγή αυτή μου θύμησε τα στριφτάρια της γιαγιάς μου [ντρέδουρες τα λένε οι Αρβανίτες].\r\n Οι διαφορές τους είναι λίγες, αφού η γιαγιά ανοίγει φύλλο μόνη της και στη γέμιση βάζει και σταφίδες και καρύδια και χρησιμοποιεί ελαιόλαδο.\r\n Δεν έχω καμμιά αμφιβολία όμως οτί η εκδοχή σου Ερμιόνη είναι εξίσου λαχταριστή!

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα