Σουτζουκάκια από ρεβύθια
Μία συνταγούλα που δοκίμασα όταν είχα υπόλοιπο φαγητού απο σούπα ρεβύθια και ήταν πεντανόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα βρεί σε ένα περιοδικό.
Υλικά
-
1 1/2 φλ.αποφλοιωμ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς ή υπόλοιπο απο σούπα αν έχετε)
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
-
2 κ.σ. κύμινο
-
1 μέτριο αυγό
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
2 κ.σ. λάδι
-
3/4 φλ. μαιντανός ψιλ/νος
-
αλάτι - πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
2-4 κ.σ λάδι
-
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
-
3 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες
-
3 φλ. ντομάτες ψιλ/νες
-
1/2 φλ. κρασί λευκό
-
1/2 φλ. νερό
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα ρεβύθια & συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον μαιντανό.
-
2
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε κατάψυξη για 30' για να σφίξουν.
-
3
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα.
-
4
Ωστόσο σε 1 κ.σ. λάδι σωτάρουμε τα σουτζουκάκια (εγώ τα έβαλα για λίγο στο γκρίλ) και μετά τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 45' προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
-
5
Καλη επιτυχια
Σχόλια (5)