κύρια φωτογραφία συνταγής Σουτζουκάκια από ρεβύθια
ΔΑΝΑΗ
ΔΑΝΑΗ @cook_8451420
,

Μία συνταγούλα που δοκίμασα όταν είχα υπόλοιπο φαγητού απο σούπα ρεβύθια και ήταν πεντανόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα βρεί σε ένα περιοδικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
4 άτομα
  1. 1 1/2 φλ.αποφλοιωμ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς ή υπόλοιπο απο σούπα αν έχετε)
  2. 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
  3. 2 κ.σ. κύμινο
  4. 1 μέτριο αυγό
  5. 3 κ.σ. αλεύρι
  6. 2 κ.σ. λάδι
  7. 3/4 φλ. μαιντανός ψιλ/νος
  8. αλάτι - πιπέρι
  9. Για τη σάλτσα
  10. 2-4 κ.σ λάδι
  11. 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  12. 3 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες
  13. 3 φλ. ντομάτες ψιλ/νες
  14. 1/2 φλ. κρασί λευκό
  15. 1/2 φλ. νερό
  16. 1 κ.γ. κύμινο
  17. 1 κ.γ. ρίγανη
  18. 1 κ.γ. ζάχαρη
  19. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα ρεβύθια & συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το λάδι & τέλος τον  μαιντανό.

  2. 2

    Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε κατάψυξη για 30' για να σφίξουν.

  3. 3

    Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί και 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, κίμινο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα.

  4. 4

    Ωστόσο σε 1 κ.σ. λάδι σωτάρουμε τα σουτζουκάκια (εγώ τα έβαλα για λίγο στο γκρίλ) και μετά τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 45' προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.

  5. 5

    Καλη επιτυχια

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Από

ΔΑΝΑΗ
ΔΑΝΑΗ @cook_8451420
στις
,
Το όνομά μου είναι Ευαγγελίτσα για τους φίλους μου ΛΙΤΣΑ και τα χόμπι μου ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ & φυσικά ΤΑΞΕΙΔΙΑ
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα