ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
,ΕΛΛΑΔΑ

Σκέτο άρωμα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή δεν θυμάμαι ποιος μου την έδωσε πάντως είναι πολύ νόστιμα.Εγώ τα ψήνω στο γκρίλ για πιο ελαφριά και παραλείπω το αυγό στη ζύμη.Οσο για το ψωμί το αντικαθιστώ με παξιμάδι ολικής άλεσης τριμμένο.Ντομάτα χρησιμοποιώ από σάλτσα που φτιάχνω μόνη μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
4 άτομα
  1. Για τα σουτζουκάκια
  2. 500 γρ. κιμά μοχαρίσιο
  3. 150 γρ. αρνίσιο κιμά
  4. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  5. 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  6. 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κρασί
  7. 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. κίμυνο
  10. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  11. Για τη σάλτσα
  12. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  13. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  14. 2 κουταλιές μαιντανό
  15. 1 κουταλιά βασιλικό
  16. μπαχάρι, γαρίφαλλο και κανέλλα
  17. αλάτι, πιπέρι
  18. 2 ποτήρια νερό
  19. 1/2 φλυτζάνι λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.

  2. 2

    Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καφτό λάδι.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσαΤσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τή ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (32)

gremlin
gremlin @Gremlin
Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Μπράβο σου πολύ νόστιμη συνταγή τα τσακίσαμε!!!!!

Από

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 40 ετών , μητέρα μιας 12χρονης κούκλας , εργάζομαι ως γραμματέας σε κατασκευαστική εταιρεία και είμαι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια.
Δες περισσότερα