Σουτζουκάκια αρωματικά
Σκέτο άρωμα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή δεν θυμάμαι ποιος μου την έδωσε πάντως είναι πολύ νόστιμα.Εγώ τα ψήνω στο γκρίλ για πιο ελαφριά και παραλείπω το αυγό στη ζύμη.Οσο για το ψωμί το αντικαθιστώ με παξιμάδι ολικής άλεσης τριμμένο.Ντομάτα χρησιμοποιώ από σάλτσα που φτιάχνω μόνη μου.
Υλικά
-
Για τα σουτζουκάκια
-
500 γρ. κιμά μοχαρίσιο
-
150 γρ. αρνίσιο κιμά
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 αυγό
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κρασί
-
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
-
κίμυνο
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
-
Για τη σάλτσα
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 κουταλιές μαιντανό
-
1 κουταλιά βασιλικό
-
μπαχάρι, γαρίφαλλο και κανέλλα
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 ποτήρια νερό
-
1/2 φλυτζάνι λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.
-
2
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καφτό λάδι.
-
3
Ετοιμάζουμε τη σάλτσαΤσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τή ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά.
-
4
Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σχόλια (32)