Σουτζουκάκια έκπληξη!
Σουτζουκάκια με μαυροδάφνη, γεμισμένα με σαλτσούλα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ελπίζω να σας αρέσει!!! Εγώ έφτιαξα τα παγάκια τη μία μέρα, έβαλα τη σάλτσα που έμεινε στο ψυγείο και έκανα την άλλη μέρα το φαγητό. Το συνόδευσα με πατατοκροκέτες (αν και προτιμώ το ρυζάκι!). Ο άντρας μου πάντως κόντευε να φάει και το πιάτο!!!! Καλή επιτυχία!!!!
Υλικά
-
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
-
5-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (αναλόγως πόσο βαρύ το θέλετε!)
-
1 κουταλάκι κύμινο
-
μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε μαυροδάφνη (λιγότερο από το μισό φρατζολάκι)
-
λίγο λάδι
-
λίγη μαυροδάφνη
-
σάλτσα ντομάτας (φρέσκια και πελτέ)
-
ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι (άσπρο και μαύρο)
-
λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω την σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με λίγο νερό, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βάζω σε παγοθήκες λίγη από τη σάλτσα που έβρασα και τις βάζω στη κατάψυξη για να γίνουν παγάκια (περίπου 15-όσα και τα σουτζουκάκια μου).
-
2
Ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμά, μουλιασμένο ψωμί, κύμινο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο πολτοποιημένο) και τα πλάθω σε σουτζουκάκια, βάζοντας ένα παγάκι μέσα στο καθένα.
-
3
Ζεσταίνω το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζω.
-
4
Ρίχνω τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, προσθέτω πελτέ, λίγο λάδι, λίγη σκόνη σκόρδου και λίγη μαυροδάφνη και τα αφήνω να βράσουν σε μεσαία φωτιά για περίπου μισή ώρα (μέχρι να δέσει η σάλτσα), ανακατεύοντας που και που.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια