λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
,Ελλαδα

Πολύ απλό και νόστιμο φαγητό, χωρίς τηγάνισμα και σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε για περισσότερο άρωμα να προσθέσετε στο ταψί και μισή φλούδα λεμόνι κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς την σάρκα.Επίσης ο κιμάς σόγιας μπορεί να αντικατασταθεί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 1 ποτήρι μουλιασμένο κιμά σόγιας
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 4-5 σκελίδες σκόρδο
  5. 2 κουταλάκια κύμινο
  6. 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. ελαιόλαδο
  9. 1 κιλό πατάτες
  10. 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
  11. 3 κουταλιές μουστάρδα (ακόμα καλύτερα πικάντικη)
  12. 1 και ½ του ποτηριού νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα αυγά.

  2. 2

    Τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με την σόγια, το ξύδι, το κύμινο, το αλάτι,το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

  3. 3

    Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά για 10 λεπτά, μέχρι να αλλάξει σχεδόν χρώμα (να γίνει πιο ανοιχτόχρωμος).

  4. 4

    Αφήνουμε στην ψύξη για τουλάχιστον 3 ώρες(για να ενωθούν καλά οι γεύσεις).

  5. 5

    Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί.

  6. 6

    Έχουμε αναμίξει λεμόνια, μουστάρδα, λάδι, αλάτι, ρίγανη, 1 και ½ του ποτηριού νερό και τα προσθέτουμε στις πατάτες, ανακατεύοντας να πάει παντού.

  7. 7

    Πλάθουμε τον κιμά και τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.

  8. 8

    Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει (στις αντιστάσεις) όπως θα ψήναμε τις πατάτες φούρνου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

sugarmaniac
sugarmaniac @cook_8464722
παρα πολυ ωραιο η μονη αλλαγη που εκανα ηταν να βαλω 1 φλ. φρυγανια αντι τον κιμα σογιας! επιτελους μια συνταγη για σουτζουκακια που δεν θελουν τηγανισμα πρωτα ευχαριστω

Από

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
στις
,Ελλαδα