Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια
Είναι ιταλική συνταγή, απλά απίστευτη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light κρέμα γάλακτος για να μειώσετε τα λιπαρά της συνταγής. Το κρασί προσέξτε να είναι καλό σε γεύση.
Υλικά
-
4 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα, χωρίς την πέτσα και κομμένα σε κομματάκια.
-
20 γρ μανιτάρια πορτσίνι
-
350 γρ μανιτάρια φρέσκα
-
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
-
200 ml άσπρο ξηρό κρασί
-
200 γρ παρμεζάνα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
500 γρ σπαγγέτι
-
φρέσκος βασιλικός
-
αλάτι, μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μπωλ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Τα τοποθετούμε στην άκρη να μουλιάσουν για μερικά λεπτά.
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Στραγγίζουμε τα πορτσίνι (κρατάμε το νερό που μούλιασαν) και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με τα φρέσκα μανιτάρια.
-
4
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
5
Μαγειρεύουμε μέχρι να ελαττωθεί λίγο το κρασί και το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο.
-
6
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
-
7
Προσθέτουμε στο κοτόπουλο την κρέμα, αλατίζουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα στραγγισμένα σπαγγέτι, προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Μεταφέρουμε όλο το μίγμα σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με τη μισή από την παρμεζάνα που απέμεινε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
-
9
Κόβουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με τη υπόλοιπη παρμεζάνα πριν σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια