
Spaghetti με παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας

Μακαρόνια με αρωματική κόκκινη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα γευστικό, οικονομικό και κυρίως αυθεντικό ιταλικό πιάτο, αυτή η συνταγή για μακαρόνια (pasta στα ιταλικά) θα γίνει η αγαπημένη σας. Προσέξτε να μην ρίξετε πάνω από μισό φλιντζάνι του τσαγιού νερό μέσα στη σάλτσα ντομάτας και να την αφήσετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα νερά της. Επίσης μην "ξεβγάζετε" τα μακαρόνια με νερό, μην προσθέτετε έξτρα λιπαρά όταν σουρώνετε και προπάντων μην τα παραβράζετε. Στην Ιταλία τα τρώνε al dente γιατί ξέρουν ότι όσο περισσότερο βράζουμε τα μακαρόνια τόσο πιο δύσπεπτα γίνονται. Κι αυτό γιατί "σπάνε" οι δεσμοί των υδατανθράκων με αποτέλεσμα να μας κάθονται στο στομάχι!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente.
-
2
Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο.
-
3
Προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο νεράκι.
-
4
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και αμέσως μετά τη χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
-
5
Η σάλτσα ντομάτας θα είναι έτοιμη όταν δείτε ότι έχει μείνει μόνο η ντομάτα με το λαδάκι της.
-
6
Για το σερβίρισμα, ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα με τα καυτά spaghetti και ανακατέψτε πολύ καλά.
-
7
Προσθέστε παρμιτζιάνο ρετζιάνο στο πιάτο σας και απολαύστε την πιο εύκολη και γευστική pasta που υπάρχει.
Σχόλια (38)