Σπαλομπριζόλες με ντομάτα και τυρί
Οι μπριτζολες ψηνονται στο φουρνο με την ντοματα και γινονται πολυ νοστιμες και ζουμερές. Το τυρί στο τέλος απογειώνει τη γευση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύω με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα.
Υλικά
-
6 σπαλομπριτζολες
-
6 ροδέλες ντομάτας
-
12 φέτες τυρί του τοστ
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια νερο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
αρκετή ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αραδειάζω τις μπριτζόλες στο ταψί και τις αλατοπιπερώνω.
-
2
Προσθέτω το λάδι και το νερό.
-
3
Πασπαλίζω με μπόλικη ρίγανη και βάζω το ταψί στο φούρνο στους εκατό ογδόντα βαθμούς στον αέρα.
-
4
Οταν ροδίσουν τις γυρίζω και μετά από λίγα λεπτά τοποθετώ μία ροδέλα ντομάτας πάνω σε κάθε μπριτζόλα.
-
5
Όταν ψηθούν σβήνω το φούρνο και αμέσως τοποθετώ δύο φετες τυρί του τοστ πάνω στις μπριτζόλες με την ντομάτα.
-
6
Το τυρί λιώνει και σερβίρω αμέσως.
Σχόλια (3)