κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί
lolita
lolita @cook_8456607
Μενίδι,Ελλάδα

Κοκκινιστό σπανάκι με μαυρομάτικα, ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι για όλους.

Λίγα μυστικά ακόμα

χαμηλών υδατάνθρακων

Το κύμινο είναι θέμα γούστου, μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς ή να βάλετε ακόμη περισσότερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
σερβίρει 6-8 άτομα
  1. 1 κιλό σπανάκι
  2. 0.5 σακουλάκι φασόλια μαυρομάτικα
  3. 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα αν έχετε
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  5. κύμινο (σε σκόνη και σε σποράκια)
  6. 1 κουταλιά κάρυ
  7. αλάτι πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα φασόλια και μετά πετάμε το νερό αυτό.

  2. 2

    Σε λίγο νεράκι - και όχι λάδι - μαραίνουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για να μαγειρευτεί το κρεμμυδάκι.

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και σε ένα τεταρτάκι περίπου το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

  4. 4

    Σερβίρεται ζεστό και όποιος θέλει ρίχνει ελαιόλαδο στο πιάτο του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

stellitsa1985
stellitsa1985 @cook_8497385
Βγήκε πολύ καλό, με τη διαφορά ότι πρόσθεσα λίγο σέλινο, καρότο και πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη και τα τσιγάρισα για 1\' σε λάδι.

Από

lolita
lolita @cook_8456607
στις
Μενίδι,Ελλάδα