Σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί
Κοκκινιστό σπανάκι με μαυρομάτικα, ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι για όλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Το κύμινο είναι θέμα γούστου, μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς ή να βάλετε ακόμη περισσότερο.
Υλικά
-
1 κιλό σπανάκι
-
0.5 σακουλάκι φασόλια μαυρομάτικα
-
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα αν έχετε
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-
κύμινο (σε σκόνη και σε σποράκια)
-
1 κουταλιά κάρυ
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα φασόλια και μετά πετάμε το νερό αυτό.
-
2
Σε λίγο νεράκι - και όχι λάδι - μαραίνουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για να μαγειρευτεί το κρεμμυδάκι.
-
3
Τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και σε ένα τεταρτάκι περίπου το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
-
4
Σερβίρεται ζεστό και όποιος θέλει ρίχνει ελαιόλαδο στο πιάτο του.
Σχόλια (14)