Σπανάκι με μπεσαμέλ

Phoebe, 19.08.12

Περιγραφή

Ένα τέλειο συνοδευτικό πιάτο αλλά και μια υπέροχη ιδέα για μπουφέ!

Σπανάκι με μπεσαμέλ

Τι χρειαζόμαστε:

  • περίπου μισό κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ το οποίο βάζουμε να ζεσταθεί μαζί με 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο (συν 1 κουταλιά επιπλέον για να περιχύσουμε το σπανάκι)
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας corn flour
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • άσπρο πιπέρι
  • τριμμένο κίτρινο τυρί
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Τυριά , Σπανάκι
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, το σουρώνουμε, το ρίχνουμε σε ένα μικρό πυρέξ και το περιχύνουμε με το βούτυρο.  Πασπαλίζουμε με τυρί.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη, προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο (ενώ ανακατεύουμε συνέχεια), ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας και ξαναβάζουμε πίσω στη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και τελευταίο προσθέτουμε το πιπέρι.
  3. Περιχύνουμε το σπανάκι με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...