Σπανάκι παρμεζάνα
Χρησιμοποιήστε το σπανάκι που θα φτιάξετε με αυτή τη συνταγή σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου (ψητά κρέατα ή πουλερικά, κυνήγι)
Υλικά
-
1 Kg. φρέσκο σπανάκι
-
150 g τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
-
1/2 ποτήρι γάλα
-
30 g βούτυρο για το γκρατινάρισμα
-
βούτυρο για το βουτύρωμα
-
μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι.
-
2
Ζεματίστε το για 5 λεπτά σε πολύ λίγο (ελάχιστο) ελαφρά αλατισμένο νερό.
-
3
Στραγγίστε το, αφήστε το να κρυώσει και στύψτε το να βγάλει όλα τα υγρά του.
-
4
Τώρα κόψτε το σε πολύ μικρά κομματάκια, ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το τριμμένο τυρί και στη συνέχεια η κρέμα γάλακτος, το γάλα και ένα-δύο ξύσματα μοσχοκάρυδου.
-
5
Αδειάστε το σε πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο και ρίξτε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά και μικρά κομματάκια (ξύσματα) βούτυρο.
-
6
Γκρατινάρετέ το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε στο τραπέζι όταν ακόμη είναι για τα καλά ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια