κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανάκι παρμεζάνα
ggr
ggr @george
Athens

Χρησιμοποιήστε το σπανάκι που θα φτιάξετε με αυτή τη συνταγή σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου (ψητά κρέατα ή πουλερικά, κυνήγι)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 με 6 άτομα
  1. 1 Kg. φρέσκο σπανάκι
  2. 150 g τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  3. 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  4. 1/2 ποτήρι γάλα
  5. 30 g βούτυρο για το γκρατινάρισμα
  6. βούτυρο για το βουτύρωμα
  7. μοσχοκάρυδο
  8. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι.

  2. 2

    Ζεματίστε το για 5 λεπτά σε πολύ λίγο (ελάχιστο) ελαφρά αλατισμένο νερό.

  3. 3

    Στραγγίστε το, αφήστε το να κρυώσει και στύψτε το να βγάλει όλα τα υγρά του.

  4. 4

    Τώρα κόψτε το σε πολύ μικρά κομματάκια, ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το τριμμένο τυρί και στη συνέχεια η κρέμα γάλακτος, το γάλα και ένα-δύο ξύσματα μοσχοκάρυδου.

  5. 5

    Αδειάστε το σε πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο και ρίξτε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά και μικρά κομματάκια (ξύσματα) βούτυρο.

  6. 6

    Γκρατινάρετέ το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε στο τραπέζι όταν ακόμη είναι για τα καλά ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

liaverg
liaverg @cook_8458456
Πάρα πολύ ωραίο! Ειδικά για εμένα που δεν τρώω το σπανακόριζο...

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens