κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα

Σπανάκι σουφλέ με τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
,Ελλαδα

Νόστιμο και εύκολο σουφλέ με σπανάκι, τυριά, λιαστή ντομάτα και κρούστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα και σε μικρά φορμάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12
  1. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  3. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 700 γραμμ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο
  5. 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  6. 1 φλιτζ. τρίμματα ροκφόρ
  7. 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
  8. 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  9. 1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
  10. 1 πακέτο αλμυρά κράκερ
  11. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.

  5. 5

    Ψήνουμε για 30΄ στους 200οC, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

  6. 6

    Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

τζελίνα
τζελίνα @cook_8516204
στις
,Ελλαδα
Είμαι μαγείρισα σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Εργάζομαι εκεί 7 χρόνια και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου.
Δες περισσότερα