Σπανάκι σουφλέ
Πανεύκολο σουφλέ το οποίο είναι ακόμα πιο νόστιμο κρύο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Και με κατεψυγμένο σπανάκι που το έχω δοκιμάσει γίνεται τέλειο.
Υλικά
-
1/2 κούπα κρεμμύδι
-
700 γρ σπανάκι
-
1/2 κούπα μαϊντανό
-
1/2 κούπα άνηθο
-
λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι
-
φέτες ψωμί του τοστ
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
3 κούπες τυρί φέτα
-
1 1/2 κούπα τριμμένο ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα
-
βούτυρο για το άλλειμα του πυρέξ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και τοποθετούμε φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα και στην συνέχεια τις βουτυρώνουμε και από πάνω.
-
2
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
-
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε όλο αυτό το μείγμα πάνω από το ψωμί.
-
4
Πασπαλίζουμε τη φέτα και από πάνω το ρεγκάτο.
-
5
Χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και με ένα κουτάλι περιχύνουμε λίγο λίγο πάνω από τα τυριά.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,περίπου 45 λεπτά.
Σχόλια (9)