Pieta
Pieta @cook_8492015
,

Ένας νόστιμος, εύκολος και γρήγορος τρόπος για να απολαύσετε τα σπανάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασική προϋπόθεση για να γίνει το φαγητό γρήγορο είναι να έχω τα σπανάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα. Εγώ συνήθως παίρνω πολλά κιλά σπανάκια και αφού πρώτα τα καθαρίσω και τα ζεματίσω, τα βάζω ανά 1 ή 2 κιλά στην κατάψυξη προσθέτοντας πάντα στα σπανάκια και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μερίδες
  1. 2 κιλά σπανάκι
  2. λίγο ελαιόλαδο
  3. 1/2 κ.σ. (συν λίγο παραπάνω) αλάτι
  4. 1/2 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  5. λίγο μαύρο πιπέρι
  6. 2-3 πρέζες ρίγανη
  7. φρέσκος ή αποξηραμένος δυόσμος (αν υπάρχει)
  8. φέτα περίπου 200-300 γρ. ή και περισσότερο (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  9. 2 – 3 χτυπημένα αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνω τα σπανάκια σε μια κατσαρόλα αφού πρώτα τα έχω ζεματίσει και τα έχω στραγγίσει από το νερό τους.

  2. 2

    Προσθέτω 2 - 3 στροφές ελαιόλαδο, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και αλάτι.

  3. 3

    Ανακατεύω ώσπου να μαραθούν καλά τα σπανάκια και μετά από κανένα 10λεπτο ρίχνω μέσα την φέτα τριμμένη σε κομματάκια και τα αυγά (αφού πρώτα τα έχω χτυπήσει σε ένα μπωλ).

  4. 4

    Ανακατεύω ώσπου να δέσουν τα αυγά και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

reba
reba @cook_8483523
Κορυφαιο φαγητο στην απλοτητα του και νομιζω πολυ ελληνικο. Το φτιαχνουμε στην οικογενεια μου χωρις τα μυρωδικα, μονο με αλατι και πιπερι και τρωγεται υπεροχα με μπολικο ψωμακι!

Από

Pieta
Pieta @cook_8492015
στις
,