Σπανακοκεφτέδες νηστίσιμοι
Για αυτούς που νηστεύουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζονται πολύ ωραία με ταραμοσαλάτα ή ταχίνη.
Υλικά
-
4 πατάτες μεγάλες τριμμένες (ωμές)
-
1 καρότο τριμμένο (ωμό)
-
3 δέσμες σπανάχι (500γρ)
-
αλάτι, πιπέρι
-
1/2 κουταλάκι κανέλα
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
-
1 ποτήρι καπήρα (γαλέττα) αλεσμένη
-
μαιντανό
-
δυόσμο ξηρό
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε νερό ζεστό βράζουμε το σπανάχι και μετά το βάζουμε σε τρυπητό να φύγει όλο το νερό του. Με το χέρι μας το πατάμε λίγο για να φύγουν ολα τα υγρά του.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το σπανάχι, τις πατάτες και όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά για λίγη ώρα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
3
Μετά τους πλάθουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
-
4
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια (9)
Και όταν λες 3 δέσμες σπανάκι, για τι ποσότητα μιλάμε (δεν έχω δει εδώ να πουλάνε το σπανάκι σε μάτσα);
Σε ευχαριστώ