κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακόπιτα Δωδεκανήσου

Σπανακόπιτα Δωδεκανήσου

29 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kokkanna
kokkanna @cook_8507738
Leros,Ελλαδα

Μία σπανακόπιτα για μερακλίδες!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να το κάνετε με ετοιμο χωριάτικο φυλλό ή κρούστας... Αλείψτε τα φύλλα με το ζουμί από το σπανάκι και μη βάλετε επιπλέον λάδι παρά μόνο στο πάνω πάνω φύλλο για να γίνει τραγανό.Για ακόμα πιο τραγανή πιτούλα στη βάση προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά να τραβήξει τα υγρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. Για τη γέμιση
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (ματσάκι όπως το παίρνουμε από τον μανάβη)
  4. 10-15 τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου
  5. 1/2 κούπα λάδι
  6. 500 γραμμ. φέτα (κατά προτίμηση πικάντικη)
  7. αλάτι - πιπέρι
  8. φύλλο Για το
  9. 1 κιλό αλεύρι
  10. 1/2 κούπα λάδι
  11. 1/2 φλιντζανάκι καφέ ξύδι
  12. 1 πρέζα αλάτι
  13. νερό όσο πάρει
  14. 1/2 πλάκα βουτυράκι λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  15. τριμμένη φρυγανιά προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Στη φάση αυτή βάζω το λάδι και μετά το υπόλοιπο νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ΄ τα χέρια.

  3. 3

    Κάνουμε 4 μπάλες, τις ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και αλείφουμε καλά με βούτυρο. Μετά διπλώνουμε σε φάκελο, ξανανοίγουμε και βουτυρώνουμε.

  4. 4

    Το κάνουμε αυτό 4 με 5 φορές και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο αλειμμένα πάλι με βούτυρο (το αποτελεσμα απ΄ το ψήσιμο θα σας εκπλήξει!). Πρέπει να μείνει στο ψυγείο περίπου 1 ώρα τουλάχιστον.

  5. 5

    Για τη γέμισησε βαθύ σκεύος βάζουμε να τσιγαριστούν τα κρεμμυδάκια σε μέτρια θερμοκρασία.

  6. 6

    Βάζουμε λίγο αλάτι να επισπεύσουμε την διαδικασία.

  7. 7

    Μόλις πάρουν χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σπανάκι λίγο λίγο να μαραθεί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι - αλάτι ανάλογα τα γούστα.

  8. 8

    Αφού μαράνουμε το σπανάκι χωρίς να πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο.

  9. 9

    Ανακατεύουμε άνιθο και σπανάκι και βάζουμε στο σουρωτήρι αλλά κρατάμε τα υγρά που θα πέσουν.

  10. 10

    Βγάζουμε τα φυλλαράκια μας από το ψυγείο. Τα ανοίγουμε με αλευράκι σε μεγαλύτερη διάμετρο από το ταψί μας για να ντύσουμε τα τελειώματα.

  11. 11

    Βάζουμε τη γέμιση με το πηρουνακι σε χαμηλή θερμοκρασία να σκεπάσει το ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε τη φέτα σε κομμάτια.

  12. 12

    Κλείνουμε το ταψί μας με τα άλλα 2 φύλλα μας χαράζουμε και φουρνίζουμε στους 200oC για περίπου 1 ώρα! Καλή σας όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kokkanna
kokkanna @cook_8507738
στις
Leros,Ελλαδα