Σπανακόπιτα με φρέσκα κρεμμυδάκια
Όποτε την φτιάχνω δεν μένει ούτε κομματάκι για την επόμενη μέρα!!!!! Δοκιμάστε την!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η φέτα που χρησιμοποιώ εγώ είναι Δωδώνης. Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη θέλετε!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
-
2
Τα ψιλοκόβουμε.
-
3
Τους ρίχνουμε το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια.
-
4
Στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
-
5
Ρίχνουμε μέσα τη φέτα κομματιασμένη και τη γραβιέρα τριμμένη, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και λίγο από το λάδι.
-
6
Χωρίζουμε τα χόρτα σε τρία μέρη, λαδώνουμε το ταψί του φούρνου, στρώνουμε τα τρία φύλλα αλείφοντας το καθένα με λάδι, αφήνουμε τις άκρες τους έξω από το χείλος του ταψιού και απλώνουμε το 1/3 από τα χόρτα.
-
7
Στρώνουμε ένα φύλλο,πάλι χόρτα, πάλι φύλλο, τα υπόλοιπα χόρτα και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα επίσης αλειμμένα με λάδι.
-
8
Κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των φύλλων.
-
9
Χαράζουμε αν θέλουμε την πίτα σε κομμάτια (χωρίς να φθάσει κάτω κάτω το μαχαίρι).
-
10
Λαδώνουμε άλλη μία φορά το τελευταίο φύλλο καλά και αλείφουμε και με λίγο νεράκι.
-
11
Ψήνουμε για 55΄- 60΄στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (3)