Σπανακόπιτα με ρικότα
Η κρεμώδης γέμισή της θα σας εντυπωσιάσει, μια ωραία παραλλαγή της κλασικής σπανακοτυρόπιτας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε ρικότα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκ. κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και μαραθεί ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
2
Κατεβάζω από το μάτι και το στραγγίζω από τα υγρά του.
-
3
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σπανάκι, με την ρικότα, την χοντροκομμένη φέτα, την κάπαρη, τα δυο αυγά, το μαϊντανό και τον άνηθο και ελέγχω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι η γέμισή μου γιατί έχει και την φέτα και την κάπαρη και ίσως δεν χρειαστεί.
-
4
Τώρα απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ελαφρά ταψάκι, τρυπαώ λίγο με το πηρουνάκι μου εδώ κ εκει το φύλλο.
-
5
Ρίχνω και απλώνω τη γέμιση μου να πάει παντού.
-
6
Σκεπάζω την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κλείνω προσεκτικά.
-
7
Χαράζω ελαφρά για να φεύγει ο αέρας λαδώνω το φύλλο λίγο και ρίχνω λίγο νεράκι με το πινέλο για να γίνει τραγανό το φύλλο μου.
-
8
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 45λεπτά ή έως να έχει ψηθεί καλά η πίτα μου πάνω κάτω.
Σχόλια (3)