kalamaraki
kalamaraki @cook_8455052
,

Η κρεμώδης γέμισή της θα σας εντυπωσιάσει, μια ωραία παραλλαγή της κλασικής σπανακοτυρόπιτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν βρείτε ρικότα μπορείτε να βάλετε ανθότυρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 κομμάτια
  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  2. 800-1000 γρ σπανάκι φρέσκο κομμένο ελαφρά.
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 2-3 κουταλιές σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  6. 100 γρ φέτα
  7. 250 γρ ρικότα
  8. 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  10. αλάτι πιπέρι
  11. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το ψιλοκ. κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και μαραθεί ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Κατεβάζω από το μάτι και το στραγγίζω από τα υγρά του.

  3. 3

    Σε ένα μπολ ανακατεύω το σπανάκι, με την ρικότα, την χοντροκομμένη φέτα, την κάπαρη, τα δυο αυγά, το μαϊντανό και τον άνηθο και ελέγχω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι η γέμισή μου γιατί έχει και την φέτα και την κάπαρη και ίσως δεν χρειαστεί.

  4. 4

    Τώρα απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ελαφρά ταψάκι, τρυπαώ λίγο με το πηρουνάκι μου εδώ κ εκει το φύλλο.

  5. 5

    Ρίχνω και απλώνω τη γέμιση μου να πάει παντού.

  6. 6

    Σκεπάζω την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κλείνω προσεκτικά.

  7. 7

    Χαράζω ελαφρά για να φεύγει ο αέρας λαδώνω το φύλλο λίγο και ρίχνω λίγο νεράκι με το πινέλο για να γίνει τραγανό το φύλλο μου.

  8. 8

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 45λεπτά ή έως να έχει ψηθεί καλά η πίτα μου πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

kalamaraki
kalamaraki @cook_8455052
Σε ευχαριστώ πολύ Κική για τα πηρουνάκια σου!

Από

kalamaraki
kalamaraki @cook_8455052
στις
,