Σπανακόπιτα Χωριάτικη

Bαθμολογία: 4.814
       
 
43 ψήφοι
Κατερίνα71, 03.11.08

Περιγραφή

Η σπανακόπιτα όπως την φτιάχνει η μαμά μου με φύλλο ανοιγμένο εκείνη την στιγμή.

Σπανακόπιτα Χωριάτικη
photo: iris

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα φύλλα

  • 1 κιλό αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι
  • Νερό

 

Για την γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι
  • 3-4 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Σπανάκι , Ρύζι , Τυριά
Φτιάχνει: 20 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο.

Βήμα 2
2)

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του αλευριού με το αλάτι το λάδι και το ξύδι.

Βήμα 3
3)

Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη από τα χέρια.

Βήμα 4
4)

Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες και τις φυλλάμε στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι.

Βήμα 5
5)

Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο (εννοείτε ψιλοκομμένο), την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.

Βήμα 6
6)

"Τρίβουμε" με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώστε να κάτσει το σπανάκι.

Βήμα 7
7)

Ξαναγυρίζουμε στα φύλλα μας ανοίγοντας ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη.

Βήμα 8
8)

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει απο το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος.

Βήμα 9
9)

Απλώνουμε απο πάνω την μισή από την γέμιση μας και ξανά φύλλο.

Βήμα 10
10)

Απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο.

Βήμα 11
11)

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.

Βήμα 12
12)

Λαδώνουμε απο πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι το ρύζι και το φύλλο στην μέση. Τραβάνε τα υγρά και έτσι η πίτα τρώγετε με το χεράκι μας άνετα. Εαν είστε φαν των πιο δυνατών γεύσεων μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, καυκαλίθρες κι ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    68 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 5-11-08  
    Κατερίνα, πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή, θέλω να τη δοκιμάσω! Αλλά πρώτα μια ερώτηση. Το σπανάκι έτσι χωρίς βράσιμο; Εγώ μόνο κατεψυγμένο μπορώ να βρω, άρα να το βράσω πρώτα;
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 9-11-08  
    Το σπανάκι χωρίς βράσιμο, γι αυτό το "στίβουμε" με τα χέρια να μαλακώσει και να κάτσει. Κατεψυγμένο από το σούπερ δεν έχω πάρει ποτέ αλλά έχω καταψύξει εγώ φρέσκο που μου είχε περισσέψει.Οταν αποψύχετε μαλακώνει και νερουλιάζει λίγο αλλά μην το φοβάσαι γιατί γι αυτό το λόγο βάζουμε το ρύζι ώστε να τραβήξει τα τυχόν υγρά της πίτας. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    κ εγω ετσι την κανω χωρισ βρασιμο
    #
    Σχόλιο από mama, 18-11-08  
    Πράγματι εδώ στην Θεσσαλία δεν βράζουμε ούτε τσιγαρίζουμε την γέμιση. Όπως είναι φρέσκα και ψιλοκομμένα τα υλικά τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι, και μαλακώνουν και κρατάνε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Έτσι μου έμαθε η μαμά μου!!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 18-11-08  
    Επίσης στη Θεσσαλία, βάζουμε οπωσδήποτε και "παζί" (σέσκουλα), που κάνουν πιο γλθκιά τη γέμιση. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα πράσο, λίγη ρόκα, κ.λ.π. Τέλος, αν θυμηθείτε να ψήσετε το κάτω φύλλο λίγο πριν ρίξετε από πάνω τη γέμιση θα γίνει ακόμη πιο τραγανή!!! (Σε αυτή την παραλλαγή βάζω 5 πηρουνάκια)
    #
    Σχόλιο από teri, 18-11-08  
    Πιστεύω πως πρώτα τρίβουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 28-11-08  
    Να ψήσω το φύλλο πρώτα? Πρώτη φορά το ακούω αλλά μου φαίνεται πολύ σούπερ. Την επόμενη φορά έτσι θα το κάνω. Ευχαριστώ zaxaroula για την ιδέα και όλες για τα πηρουνάκια σας.
    #
    Σχόλιο από iris, 16-2-09  
    Πολυ ωραια η σπανακοπιτα σου Κατερινα!Και το φυλλο....σουπερ!!!Ακριβως αυτη την συνταγη κανω και εγω καιρο τωρα!!Σε ευχαριστουμε!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-3-09  
    Παρα πολυ καλη! Προσθεσα και λιγο πρασο.
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 9-3-09  
    Εχεις δίκιο στρουμφίτα.Γλυκαίνει και γίνεται πιο καλή.
    #
    Σχόλιο από rania mykonos, 24-5-09  
    και εγω ετσι ακριβως την κανω την πιτα με δικο μου φυλλο ζυμωτο αλλα αντι για ρυζι βαζω ενα χερακι ξυνο τραχανα γιατι ταιριαζει πιο πολυ με την φετα .απο πανω τα φυλλα γινονται πολυ τραγανα εαν ανακατεψεις γαλα με ελαιολαδο και την πασπαλησεις ολη .ψηνεται τελεια και οταν τρως ειναι κρατσανιστα.και στο γυρισμα το κοθορακι που λεμε βαζω βιταμ γυρω γυρω και γεμιση και μετα το γυριζω για να μην ειναι σκετο φυλλο.
    #
    Σχόλιο από flo, 18-6-09  
    να σας ροτησω κατι?αν ψησω το φυλλο και μετα βαλω την γεμισει μετα μπορω να την βαλω στην καταψυξη?γιατη το κατω φυλλο μπαντα μου λασπονει μιπως ετσι δηλ. αν το ψησω δεν λασποσει
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 18-6-09  
    Ακριβώς έτσι την κάνει η μαμά μου μόνο που στη γέμιση ρίχνει και λίγη κανέλα .
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    FLO μου, εγώ στην κατάψυξη την βάζω άψητη. Τώρα όσον αφορά το φύλλο που σου λασπώνει. Αν εννοείς ότι λασπώνει αφού ψήσεις την πίτα σου, ή χρειάζεται καλύτερο ψήσιμο απο κάτω ή την αφήνεις στο φούρνο αφού ψηθεί και "ιδρώνει" όπως λέει και η μαμά μου. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από glmou, 19-6-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Πρώτη φορά έφτιαξα σπανακόπιτα με φύλλο στη μέση και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Είχε βραχεί, προφανώς από τα ζουμιά της γέμισης. Έτσι είναι ή εγώ δεν έκανα κάτι καλά?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    Το φύλλο στην μέση μπαίνει για να τραβήξει τα ζουμιά της γέμισης ώστε να μην στάζει το κομμάτι όταν το κρατάς. Μήπως το έφτιαξες παχύ? γιατί στην γεύση δεν το καταλαβαίνεις ουτε πολυφαίνεται στην πίτα.
    #
    Σχόλιο από glmou, 19-6-09  
    Χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσες μπάλες... δηλαδή το φύλλο στη μέση ήταν τόσο παχύ όσο και τα άλλα. Θα έπρεπε να ήταν μικρότερο?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    Αν φτιάχνεις χοντρά φύλλα τότε κάντο πιο λεπτό το μεσαίο αλλιώς οπως τα υπόλοιπα.
    #
    Σχόλιο από pergamonto, 7-8-09  
    Μόλις έφαγα ένα κομμάτι σπανακόπιτα και είναι τέλεια... Και είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω πίτα γενικώς! Έκανα και κάποιες αλλαγές. Έβαλα λίγη κρητική ρακί αντί για ξύδι στη ζύμη. Δεν έβαλα ρύζι αλλά έβαλα το σπανακι για 20' σε σουρωτήρι και έβγαλε λίγα υγρά. Έβαλα και στη γέμιση λίγο καπνιστό μετσοβόνε... Η πίτα βγήκε τέλεια, ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη :-)
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-10-09  
    ετσι την κανω κι εγω εκτος απο το φυλλο στη μεση δε χρειαζεται αν αφησεις και σουρωσουν καλα τα χορτα απο τα υγρα,και αντι για ρυζι βαζω λιγο τραχανα.
    ειναι πολυ καλη πιτα.
    ευχαριστω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    46 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    κ εγω ετσι την κανω χωρισ βρασιμο
    #
    Σχόλιο από mama, 18-11-08  
    Πράγματι εδώ στην Θεσσαλία δεν βράζουμε ούτε τσιγαρίζουμε την γέμιση. Όπως είναι φρέσκα και ψιλοκομμένα τα υλικά τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι, και μαλακώνουν και κρατάνε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Έτσι μου έμαθε η μαμά μου!!
    #
    Σχόλιο από teri, 18-11-08  
    Πιστεύω πως πρώτα τρίβουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 28-11-08  
    Να ψήσω το φύλλο πρώτα? Πρώτη φορά το ακούω αλλά μου φαίνεται πολύ σούπερ. Την επόμενη φορά έτσι θα το κάνω. Ευχαριστώ zaxaroula για την ιδέα και όλες για τα πηρουνάκια σας.
    #
    Σχόλιο από iris, 16-2-09  
    Πολυ ωραια η σπανακοπιτα σου Κατερινα!Και το φυλλο....σουπερ!!!Ακριβως αυτη την συνταγη κανω και εγω καιρο τωρα!!Σε ευχαριστουμε!!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 9-3-09  
    Εχεις δίκιο στρουμφίτα.Γλυκαίνει και γίνεται πιο καλή.
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-10-09  
    ετσι την κανω κι εγω εκτος απο το φυλλο στη μεση δε χρειαζεται αν αφησεις και σουρωσουν καλα τα χορτα απο τα υγρα,και αντι για ρυζι βαζω λιγο τραχανα.
    ειναι πολυ καλη πιτα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από zanice, 26-11-09  
    Τέλεια η συνταγή!!!Ευχαριστούμε!!!!!
    #
    Σχόλιο από evaxi, 30-1-10  
    Καταπληκτική! Και η μητερα μοθ αυτή τη συνταγη μου εχει δώσει με τη διαφορά οτι δε βαζει φύλλο στη μέση αλλα βάζει τραχανά. 2 φύλλα κάτω και 2 πάνω. Φοβερή!!!
    #
    Σχόλιο από sophia apo Chania, 6-3-10  
    tin kano sunexeiaaaa einai fantastikiiii... eoun trelathei oloi...se euxaristoo poluu katerina71
    #
    Σχόλιο από Thursday5, 3-5-10  
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 17-6-10  
    Μέχρι στιγμής οι πίτες που κάνω εγώ είναι χωρίς φύλλο(Μαμαλίγκα και Μπαμπανέτσα από την περιοχή μου).Θέλω να μάθω να φτιάχνω πίτες με φύλλο που θα ανοίξω εγώ και σκέφτομαι να δοκιμάσω τη συνταγή αυτή. Επειδή και γω δε θα ήθελα φύλλο στη μέση ή να προσθέσω τραχανά ή ρύζι, για να μη κατεβάσουν πολλά υγρά τα χόρτα μου θα κάνω ότι και στις πίτες που αναφέρω παραπάνω.Δηλαδή στα χόρτα που κόβω και έχω σε λεκάνη ρίχνω λίγο αλάτι και τα αφήνω λίγη ώρα. Αυτό τα βοηθά να κατεβάσουν τα πολλά υγρά και έτσι μετά από λίγη ώρα τα στραγγίζω και τα βάζω στην πίτα μου και ποτέ δε μου βγαίνει "παπαρωμένο" το κάτω μέρος αλλά όσο ζουμερό πρέπει. Θα επανέλθω με πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από bokis, 21-11-10  
    Μπράβο πολύ ωραία μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια



    Δηλαδή αυτά που περνάω τώρα χε χε χε
    #
    Σχόλιο από mini me, 24-1-11  
    Κατερίνα,η συνταγή σου ευκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη...τόλμησα χάρη σε σένα να κάνω για πρώτη φορά σπανακόπιτα στη ζωή μου και να λάβω και συγχαρητηρια!!!!
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από irene_maragou, 25-1-11  
    prepei na einai yperoxh latreyo tis pites ua thn ftiaxo ayto me to rizi k ta mirodika tha leei gia ta zoumia
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 15-3-11  
    ετσι την κανω και εγω χωρις τα αυγά και το ρύζι! βαζω και πρασσο και ξερο κρεμμυδι και λαπατα! και βαζς και φετα τριμμενη!
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 18-3-11  
    Μπράβο σου, υπέροχη ζύμη και καταπληκτική γέμιση.....!! Σίγουρα θα την ξανά φτιάξω..!))
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-3-11  
    Πάρα πολύ νόστιμη, την φτιάξαμε με την μαμά μου, με κάποιες μικρές αλλαγές στη γέμιση για να είναι νηστίσιμη.
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 5-5-11  
    πολυ καλη!αλλα ισως θεμα γουστου θα πρωτημουσα το σπανακι να το ειχα ζεματισει λιγο γιατι σα να πικριζει ελαχιστα μου φαινεται.
    το φυλλο υπεροχο και ευκολο,γτ ειναι πρωτη φορα που εφτιαξα μονη και βγηκε καταπληκτικο!
    ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από anna a, 9-10-11  
    έκανα πίτα πρώτη φορά και ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς! το φύλλο εξαιρετικό! για τη γέμιση έβαλα σπάνακι φυσικά, 4 κρ.φρέσκα, 2 πράσα, 3 αυγά και 600γρ. φέτα. πριν τη γεμίσω έψησα λίγο το κάτω φύλλο. 1005 πηρουνάκια από όλους μας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 5-11-08  
    Κατερίνα, πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή, θέλω να τη δοκιμάσω! Αλλά πρώτα μια ερώτηση. Το σπανάκι έτσι χωρίς βράσιμο; Εγώ μόνο κατεψυγμένο μπορώ να βρω, άρα να το βράσω πρώτα;
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 9-11-08  
    Το σπανάκι χωρίς βράσιμο, γι αυτό το "στίβουμε" με τα χέρια να μαλακώσει και να κάτσει. Κατεψυγμένο από το σούπερ δεν έχω πάρει ποτέ αλλά έχω καταψύξει εγώ φρέσκο που μου είχε περισσέψει.Οταν αποψύχετε μαλακώνει και νερουλιάζει λίγο αλλά μην το φοβάσαι γιατί γι αυτό το λόγο βάζουμε το ρύζι ώστε να τραβήξει τα τυχόν υγρά της πίτας. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από flo, 18-6-09  
    να σας ροτησω κατι?αν ψησω το φυλλο και μετα βαλω την γεμισει μετα μπορω να την βαλω στην καταψυξη?γιατη το κατω φυλλο μπαντα μου λασπονει μιπως ετσι δηλ. αν το ψησω δεν λασποσει
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    FLO μου, εγώ στην κατάψυξη την βάζω άψητη. Τώρα όσον αφορά το φύλλο που σου λασπώνει. Αν εννοείς ότι λασπώνει αφού ψήσεις την πίτα σου, ή χρειάζεται καλύτερο ψήσιμο απο κάτω ή την αφήνεις στο φούρνο αφού ψηθεί και "ιδρώνει" όπως λέει και η μαμά μου. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από glmou, 19-6-09  
    Πολύ καλή συνταγή! Πρώτη φορά έφτιαξα σπανακόπιτα με φύλλο στη μέση και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Είχε βραχεί, προφανώς από τα ζουμιά της γέμισης. Έτσι είναι ή εγώ δεν έκανα κάτι καλά?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    Το φύλλο στην μέση μπαίνει για να τραβήξει τα ζουμιά της γέμισης ώστε να μην στάζει το κομμάτι όταν το κρατάς. Μήπως το έφτιαξες παχύ? γιατί στην γεύση δεν το καταλαβαίνεις ουτε πολυφαίνεται στην πίτα.
    #
    Σχόλιο από glmou, 19-6-09  
    Χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσες μπάλες... δηλαδή το φύλλο στη μέση ήταν τόσο παχύ όσο και τα άλλα. Θα έπρεπε να ήταν μικρότερο?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 19-6-09  
    Αν φτιάχνεις χοντρά φύλλα τότε κάντο πιο λεπτό το μεσαίο αλλιώς οπως τα υπόλοιπα.
    #
    Σχόλιο από vgreen, 9-10-10  
    πρώτη φορά ανοιξα φύλλο και μοθ βγήκε πλύ καλή το μόνο που δεν πέτυχα είναι το φυλλο γύρω γύρω έγινε αρκετά χοντρό μπόρει κανείς να με συμβουλέψει ςστε να πετύχω και αυτό την επόμενη φορά!?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 9-10-10  
    Αν δεν σου αρεσει το χοντρο φύλλο στις άκρες, μπορεις να αφήνεις να εξέχει απο το ταψί μόνο το κάτω φύλλο και τα υπόλοιπα να τα κόβεις στο μέγεθος του ταψιου αφού τα στρωσεις.Ετσι στο τέλος θα διπλώσεις μόνο το κάτω φύλλο προς τα μέσα και δεν θα σου γίνουν τοσο χοντρές οι άκρες. Καλή επιτυχία και ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από drakoumel, 12-1-11  
    μπορουμε να χρησιμοποιησουμε για το φυλλο αλευρι ολικης αλεσης?
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 17-1-11  
    Μπορείς να βάλεις αλεύρι ολικής αν σου αρέσει περισσότερο. Κι εγώ έτσι την φτιάχνω τον τελευταίο καιρό λόγω μιας διατροφής που κάνω. Να ξέρεις όμως ότι θα σου γίνει πιο σκούρα στο χρώμα. Καλή επιτυχία drakoumel.
    #
    Σχόλιο από DreamFairy, 31-10-11  
    egw sthn arxh ta evraza k h pita htan xalia h pethera mou omws ta kovoi vazei alati k ladi sun thn gemish k ta aplwnei esti liwnei sto stwma.....fovero
    #
    Σχόλιο από Ζωή Νικόλ, 17-12-13  
    Kαλησπέρα στην παρεα!
    Θελω να την φτιαξω τωρα αλλα δεν εχω ξυδι ειναι απαραιτητο? αν δεν βαλω τι θα γινει στο αποτελεσμα?
    ευχαριστω!!!

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 18-11-08  
    Επίσης στη Θεσσαλία, βάζουμε οπωσδήποτε και "παζί" (σέσκουλα), που κάνουν πιο γλθκιά τη γέμιση. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα πράσο, λίγη ρόκα, κ.λ.π. Τέλος, αν θυμηθείτε να ψήσετε το κάτω φύλλο λίγο πριν ρίξετε από πάνω τη γέμιση θα γίνει ακόμη πιο τραγανή!!! (Σε αυτή την παραλλαγή βάζω 5 πηρουνάκια)
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-3-09  
    Παρα πολυ καλη! Προσθεσα και λιγο πρασο.
    #
    Σχόλιο από rania mykonos, 24-5-09  
    και εγω ετσι ακριβως την κανω την πιτα με δικο μου φυλλο ζυμωτο αλλα αντι για ρυζι βαζω ενα χερακι ξυνο τραχανα γιατι ταιριαζει πιο πολυ με την φετα .απο πανω τα φυλλα γινονται πολυ τραγανα εαν ανακατεψεις γαλα με ελαιολαδο και την πασπαλησεις ολη .ψηνεται τελεια και οταν τρως ειναι κρατσανιστα.και στο γυρισμα το κοθορακι που λεμε βαζω βιταμ γυρω γυρω και γεμιση και μετα το γυριζω για να μην ειναι σκετο φυλλο.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 18-6-09  
    Ακριβώς έτσι την κάνει η μαμά μου μόνο που στη γέμιση ρίχνει και λίγη κανέλα .
    #
    Σχόλιο από pergamonto, 7-8-09  
    Μόλις έφαγα ένα κομμάτι σπανακόπιτα και είναι τέλεια... Και είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω πίτα γενικώς! Έκανα και κάποιες αλλαγές. Έβαλα λίγη κρητική ρακί αντί για ξύδι στη ζύμη. Δεν έβαλα ρύζι αλλά έβαλα το σπανακι για 20' σε σουρωτήρι και έβγαλε λίγα υγρά. Έβαλα και στη γέμιση λίγο καπνιστό μετσοβόνε... Η πίτα βγήκε τέλεια, ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη :-)
    #
    Σχόλιο από targetoulini, 15-10-10  
    ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ!!ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:))
    #
    Σχόλιο από XLOU, 31-5-11  
    φοβερή συνταγή!!!!!πεντανόστιμη!!!!!
    #
    Σχόλιο από evenstar, 18-1-14  
    Πολύ νόστιμη! Εγώ τσιγάρισα σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι,ξερό κρεμμύδι και λίγο πράσο. Το σπανάκι αφού το ψιλόκοψα το έτριψα λίγο με χοντρό αλάτι όπως διάβασα και σε ένα προηγούμενο σχόλιο και το άφησα να στραγγίσει...μετά το πίεσα και με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά του και δεν χρειάστηκε ούτε ρυζάκι, ούτε τραχανά, ούτε τίποτα! Ήταν ζουμερή η γέμιση αλλά τα φύλλα μου τραγανά τραγανά! Επίσης έκανα το φύλλο όπως ακριβώς λέει η συνταγή απλά το χώρισα σε 4 μπαλίτσες.Έβαλα δύο φύλλα κάτω,δύο πάνω και κανένα στη μέση και βγήκε εκπληκτική! Πρώτη φορά κάνω σπανακόπιτα, μου άρεσε τόσο πολύ που αυτή θα είναι σίγουρα η συνταγή που θα κρατήσω!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τυρόπιτες- Πίτες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της annouk
    -  ΠΙΤΟΥΛΕΣ  ΝΟΣΤΙΜΕΣ  -ΠΙΤΣΕΣ  -ΖΥΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της evakimou
    ΠΙΤΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    πιτες
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou