Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία συνταγή με μικρές παραλλαγές από το "παραδοσιακό" σπανακόρυζο... Ελαφρύ, υγιεινό και με περισσότερες φυτικές ίνες χάρη στο καστανό ρύζι που αντικαθιστά το κλασσικό ρύζι καρολίνα που χρησιμοποιούμε συνήθως... Απίστευστα γευστικό, χορταστικό και γρήγορο φαγητό με πολύ λίγες θερμίδες!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο για να ετοιμαστεί το σπανακόρυζο, καθώς το καστανό ρύζι χρειάζεται μόνο 8-10 λεπτά για να ψηθεί... Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και ντοματούλα κομμένη για να έχετε ένα ελαφρύ ολοκληρωμένο γεύμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 άτομο
  1. 2-3 δέσμες σπανάκι
  2. 1/2 ζωμός λαχανικών
  3. λίγο κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 1 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο άνιθο
  5. 1/2 ποτήρι ντοματοχυμό
  6. 1 κ.σ κέτσαπ
  7. ζεστό νερό (*όσο χρειαστεί για να "σκεπάσει" το φαγητό και να βράσει το ρύζι)
  8. 40 γρ. ωμό καστανό ρύζι για γεμιστά & ριζότο (μεσόσπερμο)
  9. λίγο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε να στραγγίσει.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε με ελαχιστο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι σε ένα βαθύ τηγανάκι αντικολλητικό.

  3. 3

    Προσθέτουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό λίγο με το κρεμμυδάκι.

  4. 4

    Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, το ζωμό λαχανικών, τον άνιθο, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε επίσης και λίγο ζεστό νερό για να διαλυθεί καλά ο ζωμός.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το καστανό ρύζι ανάμεσα από το σπανάκι. Σιγουρευόμαστε ότι είναι καλά "σκεπασμένο" με ζουμί και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό για να καλυφθεί.

  6. 6

    Σκεπάζουμε και βράζουμε καλά το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το καστανό ρύζι. Χρειάζεται περίπου 8-10 λεπτά για να είναι έτοιμο το ρύζι.

  7. 7

    Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι ανοίγουμε το καπάκι σε περίπτωση που υπάρχουν "πολλά" υγρά στο φαγητό βράζουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστούν.

  8. 8

    Σερβίρετε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

fk
fk @cook_8523054
Το καστανό ρύζι του δίνει μια πιο γεμάτη γεύση. Άρεσε πολύ και στα παιδιά.

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus

Κορυφαία αναζήτηση σε