Σπανακόρυζο με κεφαλοτύρι
Το σπανακόρυζο σε αρτίσιμη εκδοχή, αφήνει στο τέλος τη γεύση του τυριού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μία παραλλαγή του κλασσικού σπανακόρυζου που έφτιαχνε η μητέρα μου που δεν ξέρω απο πού το είδε ή το σκέφτηκε.
Υλικά
-
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
-
4 κρεμμυδόπουλα ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 ματσάκι άνηθο >>
-
3-4 ντομάτες τριμμένες η 1 κουτί κονκασέ
-
1/2 κούπα πουμαρό
-
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
-
250 γρ. κεφαλοτύρι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε σε λάδι το κρεμμύδι και τα κρεμμυδόπουλα.
-
2
Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
-
3
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πουμαρό, αλάτι, πιπέρι και νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
-
4
Οταν μαλακώσει το σπανάκι ρίχνουμε το ρύζι και 5΄πριν κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε μέγεθος καρυδιού.
-
5
Τρώγεται ζεστό όσο διατηρεί το τυρί τη μαστιχωτή του υφή.
Σχόλια