Σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης
Ένα διαφορετικό σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης.
Υλικά
-
1 1/2 kg σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ελαφρά αλατισμένο.
-
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 μάτσο άνηθο ή ½ μάτσο μάραθο
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
4 στίγματα κρόκου
-
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
-
1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη – μπορντό συσκευασία )
-
2 νεροπότηρα νερό
-
1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα, πλυμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε όλα τα ωμά λαχανικά.
-
2
Σε ψηλή και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το περιεχόμενο από το φακελάκι με το ρόφημα κρόκου Κοζάνης και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό και καλύπτουμε την κατσαρόλα.
-
5
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό, προσθέτουμε το ρύζι, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μετά από 1 λεπτό μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια