πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Ένα διαφορετικό σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 kg σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ελαφρά αλατισμένο.
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  3. 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 1 μάτσο άνηθο ή ½ μάτσο μάραθο
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. 4 στίγματα κρόκου
  7. 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  8. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  9. 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη – μπορντό συσκευασία )
  10. 2 νεροπότηρα νερό
  11. 1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα, πλυμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμειγνύουμε όλα τα ωμά λαχανικά.

  2. 2

    Σε ψηλή και βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το περιεχόμενο από το φακελάκι με το ρόφημα κρόκου Κοζάνης και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό και καλύπτουμε την κατσαρόλα.

  5. 5

    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό, προσθέτουμε το ρύζι, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μετά από 1 λεπτό μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Φαίδρα Καπνίση
Φαίδρα Καπνίση @cook_8481143
Θα το κανω! ειναι γνωστο οτι το ρυζι ταιριαζει τοσο με το σαφραν οσο και με το καρυ,αλλα δεν το ειχα σκεφτει και \"ετσι\"! πολυ καλη ιδεα! ..οταν το δωκιμασω θα σου πω γνωμη!

Από

πατσιλινάκου
στις