Σπανακόρυζο με μανιτάρια πλευρώτους & σάλτσα αυγολέμονο
Ένα φαγητό που το κάνω στην κυριολεξία κάθε βδομάδα ανελλιπώς μετά από κοινή απαίτηση όλων των μελών της οικογένειας!!!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια αφού τα έχετε κόψει αρκετά χοντροκομμένα.
-
2
Στην συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και τσιγαρίζετε λίγο ακόμα. Στο τέλος προσθέτετε το σπανάκι, τον άνιθο, τους κύβους, αλάτι και πιπέρι και 2 κούπες νερό και ανακατεύετε ελαφρά.
-
3
Βράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στο τέλος χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε μέσα σ' αυτό το μίγμα λίγο ζουμάκι από το φαγητό και προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
-
4
Βράζετε για άλλα 2 λεπτά.
-
5
Σερβίρεται με τυρί φέτα και είναι πεντανόστιμο!
Σχόλια (3)