Σπανακόρυζο
Μια εκδοχή με ντομάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε, εκτός από το αλατοπίπερο, να βάλετε και λίγο κύμινο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι (τα καλά, πράσινα φύλλα). Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες
-
2
Σε βαθιά κατσαρόλα ροδίστε τα κρεμμύδια στο λάδι.
-
3
Ρίξτε το σπανάκι, τις ντομάτες, το μαϊντανό και αφήστε τα να σιγοψηθούν για 12-15' χωρίς να προσθέσετε νερό.
-
4
Τραβήξτε με τρυπητή κουτάλα το μείγμα, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα στην κατσαρόλα. Ρίξτε μια ποσότητα ρυζιού, μετα ξανά σπανάκι, ξανά ρύζι και ξανά σπανάκι μέχρι να τελειώσουν. Δεν τα ανακατεύουμε για να διαχυθούν οι γεύσεις καλύτερα.
-
5
Προσθέστε το αλατοπίπερο και νερό (περίπου 6 φλ.). Αφήστε το σπανακόρυζο να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 20' περίπου.
-
6
Κατεβάστε το από τη φωτιά, σκεπάστε το με βαμβακερή πετσέτα για 10' και σερβίρετε.
Σχόλια (76)