Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
55 ψήφοι
ASTERI, 29.05.07

Περιγραφή

Νοστιμότατη σπανακόπιτα.  Τρώγεται και κρύα και ζεστή.

Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:

  • μισό κιλό αλεύρι (κόκκινο)
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει


Για την γέμιση:

  • 2 κιλά σπανάκι
  • μισό κιλό πράσσα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • πιπέρι
  • 400 γρ.φέτα
    Κόστος:
    (0 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (0 ψήφοι)
    Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    Για την ζύμη:

    Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και βάζουμε το αλάτι, το λάδι, το ξυδι, το αλάτι ανακατεύουμε και πρσθέτουμε χλιαρό νεράκι, έως ότου γίνει μία μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    Για την γέμιση:

    1. Βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια, τα πράσσα, τον άνηθο και το σπανάκι, λίγο πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά..
    2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και κλείνουμε το μάτι.. αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση ελαφρά..
    3. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
    4. Παίρνουμε από την ζύμη τα 3/4 και ανοίγουμε φύλλο για το κάτω μέρος του ταψιού ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του. Του αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο λάδι.
    5. Στρώνουμε την μισή γέμιση και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια την μισή φέτα.
    6. Από το υπόλοιπο ζυμάρι παίρνουμε λίγο να το ανοίξουμε ώστε να το βάλουμε στο κέντρο της πίτας.
    7. Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
    8. Ανοίγουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και έτσι κλείνουμε την πίτα.
    9. Αλείφουμε με λάδι και βούτυρο, την κόβουμε και ψήνουμε στους 180 χωρίς αέρα για περίπου μία ώρα.

    Σχετικές συνταγές

      97 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από sonrisa, 19-3-08  
      ASTERI γιατί βάζεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του? Με το μπλε δε θα γίνει καλή?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 20-3-08  
      Τέλεια θα γίνει απλά προτιμώ το κόκκινο :)
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 12-4-08  
      Το φύλλο έγινε εύκολα, άνοιξε εύκολα και είναι και νόστιμο. Και η γέμιση επίσης νόστιμη. Δεν είμαι φαν της σπανακόπιτας, αλλά αυτή την έφαγα ευχαρίστως. Ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία.
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 12-4-08  
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε :-) και η φωτογραφία είναι πολύ καλή!!!
      #
      Σχόλιο από NTINA, 13-4-08  
      Εμενα αφηστε μου το γυρω γυρω μονο απο το φυλλο .Τραγανο και νοστιμο μου φαινεται
      #
      Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-10-08  
      Θεωρώ ότι 2 κιλά σπανάκι είναι υπερβολή. 1 κιλό είναι αρκετό. Τα κρεμμυδάκια πρέπει να είναι 2 ματσάκια.
      Μία άλλη εκδοχή της σπανακοτυρόπιττας είναι: πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.Το αλατίζουμε και το τρίβουμε το βγάλει το ζουμί του. Το βάζουμε μετά σε μια λέκανίτσα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσσα, κρεμμυδάκια, πιπέρι, φέτα και 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 30-10-08  
      Καλησπέρα :-) Δεν νομίζω πως είναι υπερβολή τα 2 κιλά σπανάκι (γούστα είναι βέβαια αυτά) αλλά αφού καθαριστεί και μετά, ζήτημα να μείνουν 1,5 κιλό και βέβαια μετά τον τρόπο που το μαγειρεύω εγώ αλλά και τον δικό σου, ΄΄μαζεύει''. Πάντως είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο γίνετε ωραία ;-)
      #
      Σχόλιο από iris, 31-10-08  
      ASTERI θα ηθελα να σου κάνω 2 ερωτησεις!Πρωτον γιατι βαζουμε ενα φυλλο στη μεση της πιτας?Δεν φαινεται μεσα στην πιτα?Αν δεν το βαλουμε πειραζει?Και δευτερον κοκκινο αλευρι ενοουμε φαρινα ετσι?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 31-10-08  
      Καλησπέρα! Το φύλλο ανάμεσα στην πίτα το βαζουμε για να ''στέκετε'' καλύτερα η πίτα. Μπορείς βέβαια και να μην το βάλεις αλλά συνήθως στις σπανακοτυρόπιτες το βάζουμε (εγώ τουλάχιστον έτσι έμαθα από την μαμά μου :-)...) όσον αφορά το αλέυρι ... ναι αυτό εννοώ αλλά μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις και για όλες τις χρήσεις
      #
      Σχόλιο από iris, 31-10-08  
      Οκ σε ευχαριστω πολυ!!!Θα την φτιαξω αυριο την πιτα και θα σου πώ εντυπώσεις.Απλα ο ενδοιασμος μου ηταν μήπως φαινεται ασχημα μεσα στην πιτα το φυλλο.Θα δοκιμάσω και σου λέω:)Και πάλι thanks και καλο βράδυ!
      #
      Σχόλιο από iris, 1-11-08  
      ASTERI μου μπραβο για την τέλεια σπανακοτυροπιτα σου!!!Την εκανα και σε κερνάω στο "κοπιαστε να σας κεράσω"!Το φυλλο ηταν ολα τα λεφτα.Ετοιμάστηκε αμέσως ηταν ευκολο στο ανοιγμα και τραγανο και ταυτοχρονα αφράτο σε σχεση με αλλες πιτες που τα φυλλα βγαινουν πολυ τραγανα και δεν μου αρεσουν.Συγχαρητηρια και πάλι!5 πιρουνάκια!!!!
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 1-11-08  
      iris ειλικρινά σ'ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου!!!!!!!! και βέβαια θα πάω να κεραστώ και μάλιστα τώρα αμέσωςςςςςςςςςςς
      #
      Σχόλιο από aqueenofspades, 21-12-08  
      simfono apolita me ta 2 kila spanaki,me tin mpoliki gemisi i pita ginetai pio nostimi kai xortastiki.tin pita tin kano me aplo aleyri kai sto filo vazo kai miso fakelaki xeri magia (i peripou 7 grammaria freskia) kai 1 koutalaki zaxari.to filo paramenei tragano oti kai na ginei!sti gemisi episis vazo kai 1 piperia florinis,dinei iperoxi geysi
      #
      Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
      αυγα δεν βαζουμε στη γεμιση?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 9-3-09  
      Καλημέρα stroumfita :-)
      όχι δεν βάζω αυγά στην γέμιση. Βέβαια αυτό είναι και θέμα γούστου, άλλοι βάζουν και άλλοι όχι :)
      #
      Σχόλιο από Μαρούλι, 15-3-09  
      Εύγε Αστέρι, εύγε! Η πίτα σου είναι η καλύτερη σπανακόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ. Το φύλλο είναι αφράτο και τραγανό μαζί, η γέμιση ζουμερή και καθόλου μπουχτιστική, είναι απίθανο πάντρεμα γεύσεων. Αν είχε κι άλλα πιρουνάκια θα σου έβαζα άλλα πέντε... Ευχαριστούμε πολύ!
      #
      Σχόλιο από MARCH2007, 12-4-09  
      Για τι μεγεθος ταψι μιλαμε? αν υπολογιζω σωστα 30-32 μαλλον...Και αν παρουμε τα 3/4 της ζυμης γα το κατω φυλλο, κι απο το υπολοιπο 1/4 ανοιξουμε και το μεσαιο φυλλο, τι θα μεινει για επανω?? Δεν θα ειναι πολυ λιγη πια η ζυμη? Ή επιτηδες θελουμε τοσο λεπτο το "σκεπασμα" της πιτας?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 13-4-09  
      ΜΑRCH2007 καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα να έχουμε :-)
      Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι συνήθως στρογγυλό διαμέτρου περίπου 32 cm.
      Aπό τα 3/4 ζύμης που παριρνουμε ανοίγουμε το κάτω φύλλο. Από το υπόλοιπο παίρνουμε λίγο και ανοίγουμε ένα πάρα πολύ ψιλό φυλλαράκι για ενδιάμεσα, το υπόλοιπο που μένει είναι υπερ αρκετό για να ανοίξεις το τελικό φύλλο που σκεπάζουμε την πίτα. Δεν βγαίνει πολύ ψιλό αλλά ούτε χοντό. Μάλιστα από αυτό το τελικό ζυμάρι ανοίγω 2 ψιλά φύλλα. Με το πρώτο σκεπάζω την πίτα, λαδώνω πολύ ελαφρά και τέλος σκεπάζω με το δεύτερο. Ξαναλαδώνω πολύ ελαφρά κόβω την πίτα και ψήνω :-)
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 13-4-09  
      Αααααα ξέχασα ... το ταψί που χρσηιμοποιώ φαίνετε και εδώ στην συνταγή στο άλλες εικόνες.
      #
      Σχόλιο από JennyIlio, 12-5-09  
      Δεν έχω φάει πιο νόστιμη σπανακόπιτα! Και να φανταστείς πως δεν τρελαίνομαι για το σπανάκι... Το φύλλο είναι όλα τα λεφτά!!! Υπέροχη συνταγή!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

      79 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 12-4-08  
      Το φύλλο έγινε εύκολα, άνοιξε εύκολα και είναι και νόστιμο. Και η γέμιση επίσης νόστιμη. Δεν είμαι φαν της σπανακόπιτας, αλλά αυτή την έφαγα ευχαρίστως. Ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία.
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 12-4-08  
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε :-) και η φωτογραφία είναι πολύ καλή!!!
      #
      Σχόλιο από NTINA, 13-4-08  
      Εμενα αφηστε μου το γυρω γυρω μονο απο το φυλλο .Τραγανο και νοστιμο μου φαινεται
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 30-10-08  
      Καλησπέρα :-) Δεν νομίζω πως είναι υπερβολή τα 2 κιλά σπανάκι (γούστα είναι βέβαια αυτά) αλλά αφού καθαριστεί και μετά, ζήτημα να μείνουν 1,5 κιλό και βέβαια μετά τον τρόπο που το μαγειρεύω εγώ αλλά και τον δικό σου, ΄΄μαζεύει''. Πάντως είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο γίνετε ωραία ;-)
      #
      Σχόλιο από iris, 1-11-08  
      ASTERI μου μπραβο για την τέλεια σπανακοτυροπιτα σου!!!Την εκανα και σε κερνάω στο "κοπιαστε να σας κεράσω"!Το φυλλο ηταν ολα τα λεφτα.Ετοιμάστηκε αμέσως ηταν ευκολο στο ανοιγμα και τραγανο και ταυτοχρονα αφράτο σε σχεση με αλλες πιτες που τα φυλλα βγαινουν πολυ τραγανα και δεν μου αρεσουν.Συγχαρητηρια και πάλι!5 πιρουνάκια!!!!
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 1-11-08  
      iris ειλικρινά σ'ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου!!!!!!!! και βέβαια θα πάω να κεραστώ και μάλιστα τώρα αμέσωςςςςςςςςςςς
      #
      Σχόλιο από aqueenofspades, 21-12-08  
      simfono apolita me ta 2 kila spanaki,me tin mpoliki gemisi i pita ginetai pio nostimi kai xortastiki.tin pita tin kano me aplo aleyri kai sto filo vazo kai miso fakelaki xeri magia (i peripou 7 grammaria freskia) kai 1 koutalaki zaxari.to filo paramenei tragano oti kai na ginei!sti gemisi episis vazo kai 1 piperia florinis,dinei iperoxi geysi
      #
      Σχόλιο από Μαρούλι, 15-3-09  
      Εύγε Αστέρι, εύγε! Η πίτα σου είναι η καλύτερη σπανακόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ. Το φύλλο είναι αφράτο και τραγανό μαζί, η γέμιση ζουμερή και καθόλου μπουχτιστική, είναι απίθανο πάντρεμα γεύσεων. Αν είχε κι άλλα πιρουνάκια θα σου έβαζα άλλα πέντε... Ευχαριστούμε πολύ!
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 13-4-09  
      Αααααα ξέχασα ... το ταψί που χρσηιμοποιώ φαίνετε και εδώ στην συνταγή στο άλλες εικόνες.
      #
      Σχόλιο από JennyIlio, 12-5-09  
      Δεν έχω φάει πιο νόστιμη σπανακόπιτα! Και να φανταστείς πως δεν τρελαίνομαι για το σπανάκι... Το φύλλο είναι όλα τα λεφτά!!! Υπέροχη συνταγή!
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 12-5-09  
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε :-)
      #
      Σχόλιο από Hari, 24-6-09  
      Asteri kati den ekana kalla!!!! to filo mou to aniksa wraia kai eukola alla apo katw den mou egine tragano!! alla apo geush kirios h gemish para polh wraia.. kai me katapsigmeno spanaki. euxaristw.
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 25-6-09  
      Hari χαίρομαι που σου άρεσε.
      Όσο για το κάτω φύλλο μήπως δεν ψήθηκε καλά;
      #
      Σχόλιο από nibakou, 25-9-09  
      τέλεια όλοι ξετρελάθηκαν. το φύλλο εξαιρετικό.
      #
      Σχόλιο από donald.duck, 18-10-09  
      Τέλειο φύλλο!!!!! Έγινε ανάρπαστη!!! Μπράβο!
      #
      Σχόλιο από tt2, 18-10-09  
      βαθμολογώ το φύλλο, το οποίο χρησιμοποίησα για πρασοτυρόπιτα. μου άρεσε πολύ, μόνο που είχα λίγο πρόβλημα στο άνοιγμα. μάλλον έχει να κάνει με το ότι δεν έχω εμπειρία...ούτε κατάλληλο πλάστη! είναι πάντως πολύ νόστιμο!
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 18-10-09  
      Μπράβο χαίρομαι που σας άρεσε!!!
      tt2 ό,τι θες με ρωτάς :))
      #
      Σχόλιο από bebinna, 31-10-09  
      Έκανα την υπέροχη αυτή σπανακόπιτα σήμερα το μεσημέρι και ενθουσιάστηκα με την γεύση της. Στο ζυμάρι έβαλα μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μισό κίτρινο για ζύμωμα και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο, η γεύση του ασυναγώνιστη αλλά λίγο πιο τραγανό απ' ότι θα ήθελα(αυτό ίσως όμως και να οφείλεται στο ότι δεν υπολόγισα σωστά τον χρόνο ψησίματος). Όσον αφορά την γέμιση νομίζω τελικά ότι αυτός ο τρόπος (αχνίζω και τσιγαρίζω ελαφρά τα χορταρικά με ελαιόλαδο) είναι ο αγαπημένος μου (απλό τρίψιμο και στύψιμο με τα χέρια) αφήνουν τα χορταρικά υπερβολικά "ζωντανά" για τα γούστα μου... έβαλα μέσα και ένα αυγό και με αυτή την δόση έκανα το μεγάλο ταψί του φούρνου μου. Η σπανακόπιτα βέβαια βγήκε αρκετά λεπτή αλλά μπορώ να πω ότι έτσι μας αρέσει περισσότερο. Προφανώς θα καθιερωθεί ως οικογενειακή μιας και η κόρη μου λατρεύει τις χορτόπιτες. Ευχαριστούμε και πάλι....
      #
      Σχόλιο από bebinna, 31-10-09  
      Επανέρχομαι με ένα τελευταίο σχόλιο, μόλις ήρθε ο μπαμπάς μου για επίσκεψη και βέβαια έφαγε και ένα κομμάτι άπό την σπανακόπιτα, όταν τον ρώτησα πως του φαίνεται μου είπε: "μπράβο παιδί μου, χρόνια είχα να φάω τόσο νόστιμη πίτα".. Σ'ευχαριστώ ΑΣΤΕΡΙ χαίρομαι να κάνω την οικογένεια μου ευτυχισμένη...να'σαι καλά...
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 31-10-09  
      bebinna καλησπέρα!!!!!!! Χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ που σας άρεσε ..... αφού άρεσε και στον μπαμπά σου!!!!
      Το ότι σου βγήκε λίγο πιο τραγανή απ' ότι θα ήθελες είναι ότι έβαλες παραπάνω λαδάκι αλλά και το κίτρινο αλεύρι για πίτες, αυτό τις κάνει τα φύλλα λίιιγο πιο τραγανά.
      Ευχαριστώ και πάλι για τόσα γλυκά σου λόγια :))
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

      14 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από sonrisa, 19-3-08  
      ASTERI γιατί βάζεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του? Με το μπλε δε θα γίνει καλή?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 20-3-08  
      Τέλεια θα γίνει απλά προτιμώ το κόκκινο :)
      #
      Σχόλιο από iris, 31-10-08  
      ASTERI θα ηθελα να σου κάνω 2 ερωτησεις!Πρωτον γιατι βαζουμε ενα φυλλο στη μεση της πιτας?Δεν φαινεται μεσα στην πιτα?Αν δεν το βαλουμε πειραζει?Και δευτερον κοκκινο αλευρι ενοουμε φαρινα ετσι?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 31-10-08  
      Καλησπέρα! Το φύλλο ανάμεσα στην πίτα το βαζουμε για να ''στέκετε'' καλύτερα η πίτα. Μπορείς βέβαια και να μην το βάλεις αλλά συνήθως στις σπανακοτυρόπιτες το βάζουμε (εγώ τουλάχιστον έτσι έμαθα από την μαμά μου :-)...) όσον αφορά το αλέυρι ... ναι αυτό εννοώ αλλά μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις και για όλες τις χρήσεις
      #
      Σχόλιο από iris, 31-10-08  
      Οκ σε ευχαριστω πολυ!!!Θα την φτιαξω αυριο την πιτα και θα σου πώ εντυπώσεις.Απλα ο ενδοιασμος μου ηταν μήπως φαινεται ασχημα μεσα στην πιτα το φυλλο.Θα δοκιμάσω και σου λέω:)Και πάλι thanks και καλο βράδυ!
      #
      Σχόλιο από stroumfita, 7-3-09  
      αυγα δεν βαζουμε στη γεμιση?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 9-3-09  
      Καλημέρα stroumfita :-)
      όχι δεν βάζω αυγά στην γέμιση. Βέβαια αυτό είναι και θέμα γούστου, άλλοι βάζουν και άλλοι όχι :)
      #
      Σχόλιο από MARCH2007, 12-4-09  
      Για τι μεγεθος ταψι μιλαμε? αν υπολογιζω σωστα 30-32 μαλλον...Και αν παρουμε τα 3/4 της ζυμης γα το κατω φυλλο, κι απο το υπολοιπο 1/4 ανοιξουμε και το μεσαιο φυλλο, τι θα μεινει για επανω?? Δεν θα ειναι πολυ λιγη πια η ζυμη? Ή επιτηδες θελουμε τοσο λεπτο το "σκεπασμα" της πιτας?
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 13-4-09  
      ΜΑRCH2007 καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα να έχουμε :-)
      Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι συνήθως στρογγυλό διαμέτρου περίπου 32 cm.
      Aπό τα 3/4 ζύμης που παριρνουμε ανοίγουμε το κάτω φύλλο. Από το υπόλοιπο παίρνουμε λίγο και ανοίγουμε ένα πάρα πολύ ψιλό φυλλαράκι για ενδιάμεσα, το υπόλοιπο που μένει είναι υπερ αρκετό για να ανοίξεις το τελικό φύλλο που σκεπάζουμε την πίτα. Δεν βγαίνει πολύ ψιλό αλλά ούτε χοντό. Μάλιστα από αυτό το τελικό ζυμάρι ανοίγω 2 ψιλά φύλλα. Με το πρώτο σκεπάζω την πίτα, λαδώνω πολύ ελαφρά και τέλος σκεπάζω με το δεύτερο. Ξαναλαδώνω πολύ ελαφρά κόβω την πίτα και ψήνω :-)
      #
      Σχόλιο από Hari, 10-6-09  
      Asteri, tha einai h prwth fora pou kanw pita.. panta perimenw thn mama mou alla erxete dio fores to xrono.. kai den mporoume na perimenoume allo...to spanaki prepei na eina fresko???
      #
      Σχόλιο από ASTERI, 10-6-09  
      Ηari μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο σπανάκι και το έτοιμο καθαρισμένο στην σακουλίτσα.
      Καλή επιτυχία :-)
      #
      Σχόλιο από mariasonio, 12-3-11  
      kalhmera.ekana thn spanakotyropita kai bghke pentanostimh apla exw mia erwthsh.ebala ta fylla apo katw thn gemish kai ta fylla apo panw alla sto telos den yphrxan fylla apo katw!!!!!ta fwta sas giati o antras moy exei pethanei sta gelia.
      #
      Σχόλιο από Elenalda82, 12-4-12  
      Έχω μια ερώτηση πριν την καταπιαστω! Με χοντρό πλάστη μπορώ να καταφέρω το φύλλο ή θα παιδευτώ;;;
      #
      Σχόλιο από polbil, 20-1-14  
      Την έκανα το μεσημερι και τωρα που δοκιμασα βλεπω οτι μου εχει βγει πικρη η γεμιση, γιατι? τι να εφταιξε?

      4 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-10-08  
      Θεωρώ ότι 2 κιλά σπανάκι είναι υπερβολή. 1 κιλό είναι αρκετό. Τα κρεμμυδάκια πρέπει να είναι 2 ματσάκια.
      Μία άλλη εκδοχή της σπανακοτυρόπιττας είναι: πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.Το αλατίζουμε και το τρίβουμε το βγάλει το ζουμί του. Το βάζουμε μετά σε μια λέκανίτσα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσσα, κρεμμυδάκια, πιπέρι, φέτα και 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
      #
      Σχόλιο από Wendy, 27-10-10  
      Εγω βαζω μισο κιλο σπανακι, μισο κιλο σεσκουλα, πρασα, κρεμμυδακια, ξερο κρεμμυδι, λιγο ρυζι, αυγα και φετα. Στη ζυμη αλευρι δυνατο και μια κουπα φαριν απ και γινεται τελεια !
      #
      Σχόλιο από popikos, 1-12-12  
      Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή! Την έκανα την πιτούλα σήμερα με μικρές διαφορές. Γέμιση μόνο με ενα κιλό σπανάκι, φρέσκο κρεμυδάκι, άνιθο και 400 γρ φέτα. Το ζυμάρι ακριβώς όπως η συνταγή αλλα δεν μου πέτυχε μάλλον. Ήταν αρκετά ελαστικό και ενώ το άνοιγα μου μάζευε... Το ψήσιμο έγινε (1 και μισή ώρα) και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Πεντανόστιμη και ζεστή και κρύα την επόμενη ημέρα. Πολύ σημαντικό για εμένα το οτι δεν πάνιασε το φύλλο! 5 πιρουνάκια απο εμένα!
      #
      Σχόλιο από mikrimageirisoula, 25-2-13  
      Πολυ ωραία αρωματικη πιτα!ειναι η πρώτη φορά που μου πετυχαίνει το φύλλο!σημερα τ κάνω 2η φορα μόνο που έβαλα λίγο παραπάνω ζύμη για τ πανω φύλλο γιατι μουφάνηκε πολυ λεπτή.κ χρησιμοποίησα κίτρινο αλευρι!

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
      Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
      Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
      Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
      Βιταμίνες Β' μέρος
      Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
      Κάνε το... φύλλο, φίλο!
      Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
      Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
      Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της ofisofi
      ΠΙΤΕΣ
      Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της peinaw pali
      pites-psomi
      Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
      Πίτες
      Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23