Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Μαγειρεύτηκε 39 φορές
ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Νοστιμότατη σπανακόπιτα.  Τρώγεται και κρύα και ζεστή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

69 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 0.5 κιλό αλεύρι (κόκκινο)
  3. 3/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  4. 1 σφηνάκι ξίδι
  5. λίγο αλάτι
  6. χλιαρό νερό όσο πάρει
  7. Για την γέμιση
  8. 2 κιλά σπανάκι
  9. 0.5 κιλό πράσσα
  10. φρέσκα κρεμμυδάκια
  11. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  12. λίγο λάδι
  13. πιπέρι
  14. 400 γρ.φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια, τα πράσσα, τον άνηθο και το σπανάκι, λίγο πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά..

  2. 2

    Κατεβάζουμε από την φωτιά και κλείνουμε το μάτι.. αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση ελαφρά..

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.

  4. 4

    Παίρνουμε από την ζύμη τα 3/4 και ανοίγουμε φύλλο για το κάτω μέρος του ταψιού ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του. Του αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο λάδι.

  5. 5

    Στρώνουμε την μισή γέμιση και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια την μισή φέτα.

  6. 6

    Από το υπόλοιπο ζυμάρι παίρνουμε λίγο να το ανοίξουμε ώστε να το βάλουμε στο κέντρο της πίτας.

  7. 7

    Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.

  8. 8

    Ανοίγουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και έτσι κλείνουμε την πίτα.

  9. 9

    Αλείφουμε με λάδι και βούτυρο, την κόβουμε και ψήνουμε στους 180 χωρίς αέρα για περίπου μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (39)

Σχόλια (101)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
ASTERI γιατί βάζεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του? Με το μπλε δε θα γίνει καλή?

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα