Σπανακοτυρόπιτα
Κλασική στριφτή πιτούλα με μυστικό για ωραίο ψήσιμο στο φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε βιολογικά υλικά κάνει την πίτα ακόμα πιο νόστιμη, μην βάλετε αλάτι έχει την φέτα, περιμένω σχόλια!!!
https://www.youtube.com/watch?v=aYOCQh-Jjr4
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα για να αεριστούν και να μαλακώσουν.
-
2
Σε ένα μπόλ βάζουμε το σπανάκι και σπάμε μέσα τα αυγά, την φέτα τριμμένη, το γάλα, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Μοιράζουμε την γέμιση στα πέντε (ανάλογα τα φύλλα που έχουμε).
-
4
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε το πρώτο μέρος της γέμισης, διπλώνουμε τις δύο άκρες αριστερά και δεξιά και πιάνουμε την τρίτη άκρη την διπλώνουμε και τυλίγουμε να γίνει ρολό, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
-
5
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και το απλώνω στην πίτα μου.
-
6
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά.
Σχόλια