PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Κλασική στριφτή πιτούλα με μυστικό για ωραίο ψήσιμο στο φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε βιολογικά υλικά κάνει την πίτα ακόμα πιο νόστιμη, μην βάλετε αλάτι έχει την φέτα, περιμένω σχόλια!!!

https://www.youtube.com/watch?v=aYOCQh-Jjr4

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 άτομα
  1. 1 συσκευασία παραδοσιακά φύλλα για πίτα (5 φύλλα)
  2. 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  3. 1 μπόλ σπανάκι (περίπου ένα κιλό)
  4. 100 γραμμάρια γιαούρτι
  5. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  6. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. 1 ποτήρι γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα για να αεριστούν και να μαλακώσουν.

  2. 2

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το σπανάκι και σπάμε μέσα τα αυγά, την φέτα τριμμένη, το γάλα, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Μοιράζουμε την γέμιση στα πέντε (ανάλογα τα φύλλα που έχουμε).

  4. 4

    Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε το πρώτο μέρος της γέμισης, διπλώνουμε τις δύο άκρες αριστερά και δεξιά και πιάνουμε την τρίτη άκρη την διπλώνουμε και τυλίγουμε να γίνει ρολό, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

  5. 5

    Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και το απλώνω στην πίτα μου.

  6. 6

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Wendy
Wendy @wendy_9
Το γιαούρτι με το ελαιόλαδο από πάνω ταιριάζει και σε χειροποίητο φύλλο και τι ακριβώς προσδίδει;

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα