Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
,Ελλάδα

Νόστιμα ατομικά σπανακοτυροπιτάκια που ξετρελαίνουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σπανάκι για να είναι πιο μαλακό, το βράζουμε για 5 λεπτά και αφού κρυώσει, το στρίβουμε πολύ καλά χωρίς αλάτι. Εάν δεν έχετε τραχανά, αντικαθιστάτε με ρύζι γλασσέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 αλεύρι φαρινάπ
  3. 1 βούτηρο βιτάμ
  4. 1 χούφτα τυρί τριμμένο (αντί για αλάτι)
  5. Για τη γέμιση
  6. 1 1/2 κ. σπανάκι φρέσκο
  7. 700 γρ. τυρί φέτα
  8. 1 φλ. τσαγιού άνιθο
  9. 1 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκια φρέσκα
  10. 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  11. 2 φλ. καφέ τραχανά
  12. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατίζουμε το σπανάκι και το στρίβουμε γερά για να βγάλει το ζουμί του.

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αφού τα ανακατέψουμε, στο τέλος προσθέτουμε τα ήδη χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.

  3. 3

    Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μικρό φύλλο και προσθέτουμε με ένα κουτάκι όση γέμιση θέλουμε. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες, κλείνοντάς το για να μην βγεί η γέμιση.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε σε βουτηρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αφού εχουμε χτυπήσει ένα ασπράδι, τα αλοίφουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

nicole81
nicole81 @cook_8460563
Πολύ καλή συνταγή! Την έφτιαξα για την κορούλα μου ( 14 μηνών) με σκοπό να φάει το σπανάκι! Η ιδέα με τον τραχανά είναι πολύ καλή! Στη ζύμη αντί για βούτυρο έβαλα ελαιόλαδο! Δοκόμασέ το για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!

Από

Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
στις
,Ελλάδα
Είμαι παιδί του καλοκαιριού και της θάλασσας, γεννηθείς το έτος 1973. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική και γι' αυτό η καθημερινή μου μέριμνα είναι το πως θα κάνω τους άλλους να ευχαριστηθούν μέσα από τις..... δημιουργίες μου!!!
Δες περισσότερα