Σπανακοτυροπιτάκια ατομικά
Νόστιμα ατομικά σπανακοτυροπιτάκια που ξετρελαίνουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σπανάκι για να είναι πιο μαλακό, το βράζουμε για 5 λεπτά και αφού κρυώσει, το στρίβουμε πολύ καλά χωρίς αλάτι. Εάν δεν έχετε τραχανά, αντικαθιστάτε με ρύζι γλασσέ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατίζουμε το σπανάκι και το στρίβουμε γερά για να βγάλει το ζουμί του.
-
2
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αφού τα ανακατέψουμε, στο τέλος προσθέτουμε τα ήδη χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.
-
3
Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μικρό φύλλο και προσθέτουμε με ένα κουτάκι όση γέμιση θέλουμε. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες, κλείνοντάς το για να μην βγεί η γέμιση.
-
4
Τα τοποθετούμε σε βουτηρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αφού εχουμε χτυπήσει ένα ασπράδι, τα αλοίφουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα.
Σχόλια (2)