thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Σπανακοτυροπιτάκια με μια πολυ ωραία εμφάνιση που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας .

Λίγα μυστικά ακόμα

Οποιαδήποτε γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε από τις αγαπημένες σας, θα μπορούσε να είναι με σπανάκι, τυρί, κρέας ή και με κολοκύθα φυσικά, ότι μας αρέσει. Τη συνταγή την βρήκα σε ένα ρώσικο σάιτ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
15 - 16 τεμάχια
  1. Ζύμη
  2. 4 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το αλεύρι μας
  3. 1 φλ. χλιαρό νερό
  4. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή λάδι
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 100-150 γρ. λειωμένη μαργαρίνη
  7. αλεύρι-νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
  8. Γέμιση
  9. 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμέμο
  10. 200 γρ. φέτα
  11. 100 γρ. ότι άλλο τυρί θέλετε (εγω είχα κεφαλογραβιέρα και ανθότυρο )
  12. λίγο μαύρο πιπέρι
  13. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  14. λίγο μαιντανό
  15. λίγο αλάτι για τα χόρτα μας
  16. Τα ανακατεύουμε όλα αυτά σε ένα μπόλ αφού πρώτα έχουμε ζουλίξει λίγο τα χόρτα μας να φύγουν τα πολλά υγρά με λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπόλ το νερό, το αλάτι, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύμε να ενωθούν όλα τα ύλικα μαζί και σιγά -σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά μας... μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 20-30 λεπτά!! Σε πάγκο εργασίας παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Ανοίγουμε τρία φύλλα όχι πολύ λεπτά και παίρνουμε την μαργαρίνη μας που την έχουμε λιώσει και έχει κρύωσει και απλώνουμε την λειωμένη μαργαρίνη στο πρώτο μας φύλλο, παίρνουμε και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω ξάνα απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε και με το τρίτο φύλλο και απλώνουμε και σε αυτό το λιωμένο βούτυρο.

  2. 2

    Την γυρίζουμε σφιχτά την ζύμη σε ρολό και το βάζουμε για 30 λεπτά στην ψύξη.

  3. 3

    Αφού περάσουν τα λεπτά που την αφήνουμε στην ψύξη του ψυγείου μας, την βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο μας και την κόβουμε ίσα κομμάτια περίπου 1,1/2 -2 εκ. το καθένα.

  4. 4

    Στον πάγκο εργασίας μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε - ξεκολάμε λίγο το πρώτο φύλλο, σκεπάζοντας το κομμάτι της ζύμης που έχουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία. (συγχωρέστε με γυαλίζει λίγο η φωτογραφία, ελπίζω να καταλαβαίνετε τι κάνω)

  5. 5

    Με τον πλάστη μας ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας όχι πολύ, ελαφρά, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις άκρες - θα πρέπει να είναι λεπτότερη από ό, τι στη μέση, η ζύμη μας.

  6. 6

    Αφου ανοίξουμε τη  ζύμη μας βάζουμε μια κουταλιά στην μέση της και την κλείνουμε κάνοντας τρίγωνο.

  7. 7

    Αφού τελειώσουμε με ολα τα πιτάκια και τους δώσουμε το σχήμα της φωτογραφίας, προθερμένουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

  8. 8

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω και δεν τα αλείφουμε ούτε με αυγό, ούτε με λαδι γιατί θα χαλάσουν τα στρώματα της ζύμης που με τόσο κόπο φτίαξαμε.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας για 40 λεπτά περίπου. Όμως στα τελευταία 15 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο τα αλείφουμε με λίγο αυγό διαλυμένο με γάλα για να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

dthemora
dthemora @dthemora
Το βήμα 4 το έχασα! Μπορείς σε παρακαλώ να το εξηγήσεις; Σε τι χρειάζεται; Ισως έτσι καταλάβω.

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio