κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακοτυρόπιττα σουφλέ
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτη σπανακοτυρόπιττα με τραγανό φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή το χωριάτικο φύλλο θέλει πολύ λάδι, αλλιώς η πίττα θα είναι στεγνή.Για αυτές τις ποσότητες, χρησιμοποιώ ταψί 38x30.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 άτομα περίπου
  1. 9 φύλλα χωριάτικα
  2. 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  3. 800 γραμ. τυρί φέτα (light)
  4. 200 ml. κρέμα γάλακτος (light)
  5. 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  6. 1 ματσάκι μάραθο
  7. 1/2 ματσάκι άνηθο
  8. 750 ml ελαιόλαδο
  9. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και στεγνώνετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε όπως το μαρούλι για σαλάτα (λίγο πιο χοντρό). Ψιλοκόβετε το μάραθο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε με το σπανάκι (χωρίς να στίψετε).

  2. 2

    Λαδώνετε καλά το ταψί και στρώνετε 5 φύλλα, τα οποία έχετε λαδώσει καλά ανάμεσα.

  3. 3

    Προσθέτετε στο σπανάκι τη φέτα τριμμένη.

  4. 4

    Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και προσθέτετε στο σπανάκι.

  5. 5

    Βάλτε στη γέμιση 1 ποτήρι λάδι περίπου.

  6. 6

    Ανακατεύετε τη γέμιση καλά και τη ρίχνετε στο ταψί.

  7. 7

    Καλύπτετε τη γέμιση με 4 φύλλα λαδωμένα καλά μεταξύ τους.

  8. 8

    Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν για να κλείσει η πίττα και λαδώνετε.

  9. 9

    Χαράζετε σε λωρίδες.

  10. 10

    Ραντίζετε με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (170) για 1 1/2 ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Always Kiss The Cook
Always Kiss The Cook @cook_8457397
Πολύ νόστιμη, εγώ την έκανα με χοντρό φύλλο για πίτες,απλά ξέχασα να βάλω το λάδι στη γέμιση αλλά και πάλι νόστιμη.\nΕπίσης ήταν έτοιμη στη μία ώρα!\nΕυχαριστούμε για τη συνταγή! :ο)

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ