κύρια φωτογραφία συνταγής Σπαράγγια με πατάτες στο φούρνο
Luno
Luno @cook_8472522
,Germania

Σπαράγγια με πατάτες στο φούρνο, με σως Χολαντέζ! Απλή μα υπεροχη γεύση και συνδυασμός, πολύ συνηθισμένη στην Αυστρία, ιδανική για να συνοδεύει εντυπωσιακά σνίτσελ, ψάρι μα και σαν κυρίως πιάτο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνει ένα μεσαίο ταψί. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  2. 14 σπαράγγια, φρέσκα ή έτοιμα σε βαζάκι
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5.  Σως Χολαντέζ
  6. 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  7. 3 μεγάλοι κρόκοι αυγού
  8. λίγο παραπάνω από 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  9. 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 1 πρέζα πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.

  2. 2

    Τις κόβουμε σε φέτες μεσαίου πάχους ή κατά προτίμηση.

  3. 3

    Τις βάζουμε στο ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.(τους πηγαίνει το λίγο παραπάνω πιπεράκι αν σας αρέσει το πικάντικο!)

  4. 4

    Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

  5. 5

    Όσο ψήνονται οι πατάτες μας μπορούμε να καθαρίσουμε και να βράσουμε τα σπαράγγια (αν δεν τα έχουμε πάρει έτοιμα) και να φτιάξουμε τη σως Χολαντέζ!

  6. 6

    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αφρίσει αλλά πριν να ροδίσει και το βγάζουμε απ'τη φωτιά.

  7. 7

    Σ' ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και την πάπρικα.

  8. 8

    Σταδιακά και αργά ρίχνουμε και το βούτυρο και το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.

  9. 9

    Στη συνέχεια βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αργά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και η σως μας είναι έτοιμη!

  10. 10

    Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, βάζουμε πάνω τους τα σπαράγγια και τα περιχύνουμε με τη σως.

  11. 11

    Ρίχνουμε από πάνω και την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε στο φούρνο περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

kimon
kimon @cook_8471160
Πρεπει να ειναι πολυ καλη!!Βασικα τρελαινομαι για σπαραγγια!!

Από

Luno
Luno @cook_8472522
στις
,Germania