Σπαραγγόσουπα βελουτέ
Είναι μια συνταγή που είναι χαμηλή σε θερμίδες αλλά και με πολλές βιταμίνες. Δεν είναι δικιά μου συνταγή, και εγω την βρήκα απο αλλού, μου την ζήτησε η ξαδέρφη μου που είναι έγκυος, καταλαβαίνετε!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια και κόβετε τις κορυφές τους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε στο τέλος. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζετε μαζί με τους κορμούς από τα σπαράγγια, και το στιγμιαίο ζωμό σε κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό. Βράζετε την σούπα για 3/4 ώσπου να σας μείνει περίπου 1 λίτρο υγρό.
-
2
Σουρώνετε την σούπα, αλλά δεν την πετάτε, την κρατάτε για το τέλος.
-
3
Περνάτε όλα τα λαχανικά απο το μπλέντερ να γίνουν πολτός. Βάζετε τον πολτό σε κατσαρόλα με τη μαργαρίνη. Μόλις ο πολτός πάρει βράση, ρίχνετε τις κορυφές από τα σπαράγγια και βράζετε τον πολτό για άλλα 5 με 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι κορυφές από τα σπαράγγια.
-
4
Λίγο πριν βγάλετε τον πολτό από την φωτιά, διαλύετε με το χυμό λεμονιού το κορν-φλάουερ.
-
5
Ρίχνετε το μίγμα στην σούπα και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε όση ποσότητα από την σούπα που έχετε κρατήσει, ώστε να γίνει όπως εσείς θέλετε (άλλοι μπορεί να την θέλετε πολτό ή πιο πολύ σε σούπα).
-
6
Αν χρειάζετε αλατοπιπερόνετε και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια (7)