Σπάτουλα η εύκολη πουτίγκα
Είναι πολυ εύκολη καρυδόπιτα ή φουντούκοπιτα με κρέμα. Δεν γνωρίζω γιατί την ονομάζουν σπάτουλα ούτε η φίλη της μαμάς μου από όπου πήρα τη συνταγή ξέρει. Εγώ ξέρω ότι την τρώμε όπως και να λέγεται 20 χρόνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μεγάλο μυστικό είναι το πολύ καλό χτύπημα των αυγών. Μπορεί να γίνει με καρύδι, φουντούκι ή αμύγδαλο.
Υλικά
-
Για την κρέμα
-
2 κουτιά ζαχαρούχο
-
1 κουτί κάστερ παούντερ
-
4 & 1/2 κουτιά ζαχαρούχου, νερό
-
τριμμένο φουντούκι για πασπάλισμα
-
Για το παντεσπάνι
-
5 αυγά
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. φρυγανιά
-
1 φλ. τριμμένο φουντούκι
-
1 φακ. μπέικιν
-
1 βανίλια
-
1 κ.γ. κανέλα
-
ελάχιστο γαρύφαλο
-
Για το σιρόπι
-
3 φλ. νερό
-
2 1/2 φλ. ζάχαρη
-
λίγο χυμό από λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη το μπέικιν τη βανίλια την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε ΚΑΛΑ ανακατεμένα τη φρυγανιά και το φουντούκι με μια σπάτουλα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ χρησιμοποιώ μεγάλο οβαλ πυρέξ για είναι ωραίο στο σερβίρισμα)και ψήνουμε στους 170°C για 20΄ ανάλογα με τον φούρνο.
-
3
Μόλις βάλουμε το παντεσπάνι στον φούρνο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, όταν πάρει βράση μετράμε 6΄λεπτά σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε επάνω.
-
4
Μόλις γίνει το παντεσπάνι, περιμένουμε 3' περιχύνουμε με το σιρόπι, προσέχοντας να πάει παντού.
-
5
Βάζουμε στην φωτιά το γάλα με το κάστερ πάουτερ και 4 1/2 κουτία νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
6
Αφού κρυώσει λίγο περιχύνουμε την κρέμα στη βάση πασπαλίζουμε από πάνω με φουντούκι σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία ακουμπά στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα.
-
7
Όταν κρυώσει την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια