Σπέσιαλ Κινέζικο Ρύζι με Σάλτσα Σόγιας
Μία πολύ εύκολη συνταγή - μην σας τρομάξουν τα πολλά υλικά - που πάντα εντυπωσιάζει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρύζι αυτό είναι ιδανικό να φαγωθεί 1-2 ώρες μετά το μαγείρεμα. Όχι πολύ ζεστό δηλαδή. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτετε τον αρακά, το κομμένο σε ροδελίτσες καρότο, τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
2
Αφού όλα αυτά τσιγαριστούν ελαφρώς προσθέτετε το καλαμπόκι και το ρύζι και αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα.
-
3
Σιγά σιγά προσθέτετε με μία κουτάλα βραστό νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι χρειάζονται 3 περίπου φλιτζάνια νερό.
-
4
Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή. Βάλτε όση σάλτσα σόγιας θέλετε. Το ρύζι στο τέλος πρέπει να έχει ένα αρκετά σκούρο χρώμα.
-
5
Αφήστε το όλο μίγμα να βράσει, προσθέτοντας εάν χρειαστεί νερό.
-
6
Συνήθως χρειάζονται 20 λεπτά για το βράσιμο, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σχόλια (5)