κύρια φωτογραφία συνταγής Σπέσιαλ Κινέζικο Ρύζι με Σάλτσα Σόγιας
ROSPO
ROSPO @cook_8449524

Μία πολύ εύκολη συνταγή - μην σας τρομάξουν τα πολλά υλικά - που πάντα εντυπωσιάζει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ρύζι αυτό είναι ιδανικό να φαγωθεί 1-2 ώρες μετά το μαγείρεμα. Όχι πολύ ζεστό δηλαδή. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 άτομα
  1. 3 φλιτζάνια ρύζι (ότι ρύζι προτιμάτε εκτός από σούπας)
  2. 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  3. 1 κ/σ ηλιέλαιο ή βούτυρο
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι
  5. 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
  6. 1 φλιτζάνι του καφέ αρακά
  7. 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  8. 1 μεγάλο καρότο
  9. λίγο μαϊντανό
  10. 5 φέτες γαλοπούλα ή μπέικον (εάν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και προσθέτετε τον αρακά, το κομμένο σε ροδελίτσες καρότο, τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  2. 2

    Αφού όλα αυτά τσιγαριστούν ελαφρώς προσθέτετε το καλαμπόκι και το ρύζι και αφήνετε για μερικά δευτερόλεπτα.

  3. 3

    Σιγά σιγά προσθέτετε με μία κουτάλα βραστό νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι χρειάζονται 3 περίπου φλιτζάνια νερό.

  4. 4

    Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή. Βάλτε όση σάλτσα σόγιας θέλετε. Το ρύζι στο τέλος πρέπει να έχει ένα αρκετά σκούρο χρώμα.

  5. 5

    Αφήστε το όλο μίγμα να βράσει, προσθέτοντας εάν χρειαστεί νερό.

  6. 6

    Συνήθως χρειάζονται 20 λεπτά για το βράσιμο, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ΠΟΛΥΑΝΘΗ
ΠΟΛΥΑΝΘΗ @anthi1964
Νόστιμο έγινε το Κινέζικο ρύζι.Επέτρεψέ μου μια παρέμβαση.....΄το έβρασα πάνω απο τα 20 λεπτά που λές για να βράσουν τα καρότα.....και μου λάσπωσε λιγάκι το ρύζι....μάλλον χρειάζεται πρώτα να βράσουν λιγάκι τα λαχανικά και μετά να ρίξουμε το ρύζι!!!\r\nΕυχαριστούμε για την συνταγή!!!

Από

ROSPO
ROSPO @cook_8449524
στις