marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Φτιάξτε σπετσοφάι και βάλτε το μέσα σε ψημένο καρβέλι. Ιδανικό για μεγάλα τραπεζώματα, σίγουρα θα μείνει μόνο η πιατέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε 2 ειδών λουκάνικα και ό,τι τυρί σας αρέσει.Το πιο ωραίο είναι όταν ανοίγει το καπάκι γιατί κανείς δεν θα ξέρει τι κρύβεται εκεί μέσα.Εννοείται ότι τρώγεται και το καρβελάκι γιατί είναι πεντανόστιμο από τη σάλτσα και τα αρώματα των λουκάνικων.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
  1. 1-2 καρβελάκια ανάλογα το μέγεθος
  2. 2 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
  3. 1 κρεμμύδι χοντοκομμένο
  4. 5-6 πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες
  5. 1 κουταλάκι πολτό σκόρδου
  6. πολτό ντομάτας
  7. αλάτι πιπέρι ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα λουκάνικα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, λίγη ρίγανη και σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα σβήνουμε με λίγο κρασί αλλά θα γίνει πιο βαρύ με το αλκοόλ.

  3. 3

    Προσθέτουμε την ντομάτα κι αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να πιει τα υγρά και να είναι στεγνό. Εν τω μεταξύ αδειάζουμε το καρβέλι από την ψίχα (την οποία ψίχα δεν πετάμε, την κάνουμε κρουτόν), το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι στα λουκάνικα και γεμίζουμε το καρβελάκι μας. Το ψήνουμε χωρίς το καπάκι για 5 λεπτά ακόμα να λιώσει λίγο το τυρί. Σκεπάζουμε και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Yion
Yion @YION
Δεν ξέρω απόα πηρουνάκια, αλλά η ιδέα και μόνο με εντυπωσίασε. Μπράβο!!! Θα το φτιάξω λείαν συντόμως...

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ