Σπετσοφάι το πηλιορείτικο
Μια συνταγούλα γιαμ γιαμ γιαμ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λάδι απο το τηγάνι δεν το βάζουμε στο ταψί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτάκια ή φετούλες και τις αλατίζετε.
-
2
Τις αφήνετε για 30 λεπτά και μετά τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
-
3
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες.
-
4
Μόλις ροδίσουν, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
-
5
Τρίβουμε την μια τομάτα και την ρίχνουμε μέσα στο ταψί μαζί με τα άλλα υλικά, αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
6
Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες τομάτες που τις έχουμε κόψει σε φετούλες και καλύπτουμε το φαγητό.
-
7
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Σχόλια (7)