Σπετζοφάι 2
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα βιβλίο συνταγών της μινέρβα. Είναι πολύ γευστικό!
Υλικά
-
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κομμάτια
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
-
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
-
2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
-
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
3 δαφνόφυλλα
-
10 φύλλα δυόσμου
-
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 σφηνάκια λευκό κρασί
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
-
2
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, τη δάφνη και το δυόσμο.
-
4
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
-
5
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια (4)