κύρια φωτογραφία συνταγής Σπετζοφάι με κόκκινο κρασί
hrt245
hrt245 @cook_8493605

Μια κλασσική πηλιορίτικη συνταγή, που φτιάχνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσθέτω και λίγο πιπέρι που έχω πάρει από την Πόλη, το οποίο έχει ξεχωριστή γεύση και άρωμα που θυμίζουν τσεμένι από παστουρμά. Επίσης βάζω αρκετό πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο για να είναι λίγο καυτερό

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
3 άτομα
  1. 2 χωριάτικα λουκάνικα κατά προτίμηση όχι πολύ λιπαρά
  2. 1 κονσερβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  3. λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  4. 2 κόκκινες πιπεριές
  5. 2 πράσινες πιπεριές
  6. 1 ξερό κρεμμύδι
  7. 1 κσ ζάχαρη
  8. αλάτι, πιπερι κατά προτίμηση
  9. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
  10. 2 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε φέτες τα λουκάνικα και τα τηγανίζουμε. Προσοχή να μη τα στεγνώσουμε.

  2. 2

    Αφού βγάλουμε από το τηγάνι τα λουκάνικα, ριχνουμε τις κομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

  3. 3

    Μόλις μαλακώσουν, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με λίγο νερό μαζί με τα λουκάνικα.

  4. 4

    Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν. Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

maria23
maria23 @cook_8462389
Ήταν πολύ γρήγορη συνταγή και ότι καλύτερο για το κρασάκι μας,μπράβο!

Από

hrt245
hrt245 @cook_8493605
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα