Σπετζοφάι με κόκκινο κρασί
Μια κλασσική πηλιορίτικη συνταγή, που φτιάχνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προσθέτω και λίγο πιπέρι που έχω πάρει από την Πόλη, το οποίο έχει ξεχωριστή γεύση και άρωμα που θυμίζουν τσεμένι από παστουρμά. Επίσης βάζω αρκετό πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο για να είναι λίγο καυτερό
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε φέτες τα λουκάνικα και τα τηγανίζουμε. Προσοχή να μη τα στεγνώσουμε.
-
2
Αφού βγάλουμε από το τηγάνι τα λουκάνικα, ριχνουμε τις κομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
-
3
Μόλις μαλακώσουν, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με λίγο νερό μαζί με τα λουκάνικα.
-
4
Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (7)