Σπετζοφάι
Χειμερινή πηλιορείτικη συνταγή που συνοδεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση αυτή είναι μικρή, για τραπέζι θέλετε τουλάχιστον διπλή ποσότητα. Σαφώς η συνταγή δεν είναι δικιά μου. Αλλά να πω και την αλήθεια δεν ξέρω που την βρήκα, εάν θυμάμαι καλά το έφαγα εκεί και το έφτιαξα περίπου όπως κάνω τα κοκκινιστά μου. Ακόμα έχω ακούσει ότι το σβήνουν και με κρασί. Δεν το έχω δοκιμάσει.Καλή όρεξη
Υλικά
-
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
8-10 πιπεριές κατσίκια
-
1 κουτί κον κασέ
-
1 ντομάτα
-
2 κουτ σούπας πελτέ
-
1 κουτ.ζάχαρη
-
1 καφτερή πιπερίτσα
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και έπειτα τις πιπεριές (εμένα μου αρέσουν ολόκληρες το πολύ στα δύο).
-
2
Στο μπλέντερ χτυπάμε το κον κασε με την ντομάτα, τον πελτέ και την ζάχαρη.
-
3
Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη.
-
4
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέση θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι χύτρα) για περίπου 30 λεπτά να δέσει η σάλτσα και οι γέυσεις. Τέλος αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή και πατάτες τηγανιτές.
Σχόλια (11)