Σπιτικά Αμύγδαλα Αλμυρά
Τα αλμυρά αυτά αμύγδαλα είναι ιδανικό συνοδευτικό για το ποτό μας αλλά κι ένα θρεπτικό και γρήγορο σνακ για όλη την οικογένεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αλμυρά αμύγδαλα διατηρούνται για αρκετό καιρό μέσα σε αεροστεγές βάζο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε περίπτωση που τα αμύγδαλα δεν είναι αποφλοιωμένα, θα πρέπει να τα αποφλοιώσω μόνη μου. Η διαδικασία, η οποία δεν είναι δύσκολη ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα, έχει ως εξής. Βάζω άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα κι αφού βράσει, ρίχνω τα αμύγδαλα μέσα να σταθούν για λιγότερο από ένα λεπτό. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό για να σκεπάσει τα αμύγδαλα.
-
2
Τα σουρώνω κι όσο ακόμα είναι ζεστά τα ξεφλουδίζω ένα προς ένα, πιέζοντας την φλούδα να βγει με τον αντίχειρα και τον δείχτη. Αν το ξεφλούδισμα δεν γίνει την ίδια στιγμή, τότε η φλούδα τους δεν θα αφαιρείται εύκολα και θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.
-
3
Στην συνέχεια, τοποθετώ τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, προσθέτω το ασπράδι του αυγού κι ανακατεύω να πάει παντού.
-
4
Απλώνω τα αμύγδαλα σε μία (ή δύο) λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα αλατίζω. Ανακατεύω ξανά για να πάει το αλάτι παντού και φροντίζω τα αμύγδαλα να είναι απλωμένα στο ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα.
-
5
Φουρνίζω στους 150°C αρχικά για 1 ώρα και στην συνέχεια μειώνω στους 120°C και ψήνω για 30' ακόμα ή μέχρι να στεγνώσουν τα αμύγδαλα και να γίνουν τραγανά, δίχως όμως να αρπάξουν χρώμα. Κατά την διάρκεια ψησίματος τους, ανακατεύω 2-3 φορές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια