Σπιτικά δημητριακά με ξηρούς καρπούς

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά. Χωρίς τα συντηρητικά και την πολλή ζάχαρη των δημητριακών του εμπορίου.)

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κομμάτια της βρώμης που δεν έχουν κολλήσει τα κρατάμε ξεχωριστά σε ένα μπολ και τα βάζουμε αντί για δημητριακά στο γάλα ή στο γιαούρτι. Πηγήοι συνταγές μου.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
500 γρ.
  1. 200-250 γρ. καρύδια (μισά, κατά προτίμηση)
  2. 80 γρ. νιφάδες βρώμης 
  3. 25 γρ. καρύδα τριμμένη
  4. 30 γρ. ηλιόσποροι καθαρισμένοι
  5. 60 γρ.καστανή ζάχαρη ή και λευκή (με τη λευκή βγαίνει πιο γλυκό) 
  6. λίγη κανέλα 
  7. 2-3 πρέζες αλάτι
  8. 1 ασπράδι αυγού 
  9. 2 κ.γ. νερό 

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

  2. 2

    Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια, το ασπράδι και το νερό. Δεν τα χτυπάμε πολύ, δεν θέλουμε να γίνει αλεύρι το μείγμα μας. Απλά να χοντροκοπούν τα υλικά μας.

  3. 3

    Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι με το νερό με ένα σύρμα χειρός.

  4. 4

    Ρίχνουμε εκεί μέσα τα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε τόσο καλά, ώστε το υγρό να καλύψει όλον τον ξηρό καρπό και να φτάσει ακόμα και στο βάθος από τις "δίπλες" του καρυδιού. Αυτό είναι σημαντικό για να πιάσει η επικάλυψή μας.

  5. 5

    Στη συνέχεια μέσα στο μπολ ρίχνουμε και το μείγμα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδεύοντας το μπολ, αλλά δεν παρανακατεύουμε, γιατί τότε η επικάλυψη έχει την τάση να πέφτει πάνω από τον ξηρό καρπό. Το πιο πιθανόν είναι να σας περισσέψει μείγμα βρώμης μέσα στο μπολ, αλλά δεν μας πειράζει αυτό.

  6. 6

    Βάζουμε τα περιεχόμενα του μπολ σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο.

  7. 7

    Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί εκτός φούρνου, ανακατεύουμε τα καρύδια έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

mary_1
mary_1 @mary_eva
Τα έφτιαξα και πράγματι είναι νόστιμα ιδίως με το γιαούρτι, αλλά και σκέτα (τα καρύδια). Για όσους τα θέλουν πιο γλυκά νομίζω ότι μπορεί να προστεθεί και λίγη ακόμα καστανή ζάχαρη.

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία